03/09/2026
Σαμιακά

Εργασίες καθαρισμού δασικών περιοχών σε Σάμο, Ικαρία και Λέσβο

katharismos dason

Η Σάμος, η Ικαρία αλλά και η Λέσβος και συγκεκριμένα οι περιοχές της Κρατήγου, Βασιλικών και του δάσους Πασπαλά, περιλαμβάνονται στο ευρύ πρόγραμμα εκτενών προληπτικών καθαρισμών που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία των αναδόχων εργοληπτών δασοτεχνικών έργων ξεκινούν εργασίες στις προαναφερόμενες περιοχές, προκειμένου να απομακρυνθεί η συσσωρευμένη καύσιμη βιομάζα, να συντηρηθούν οι δασικοί δρόμοι και οι αντιπυρικές ζώνες.

Οι εργασίες καθαρισμού εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας Δασών «Antinero» που υλοποιείται με χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και 22 εκατομμυρίων ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή:ertnews.gr

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Στη Δικαιοσύνη για την αλλαγή στους όρους του Κληροδοτήματος Γερογιαννάκη

Διευρύνεται το μέτωπο για το Πανσαμιακό συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Βαθύ

Στο βάθρο του Ημιμαραθωνίου Χίου ο Δημήτρης Σκαπέτης

ΣΑΕΚ Σάμου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το 2026-2027

Δύο εκθέσεις οπλικών συστημάτων από την 79 ΑΔΤΕ σε Βαθύ και Καρλόβασι

Νίκος Μελάς ο νέος δήμαρχος Φούρνων Κορσεών