20 C
Σάμος
14/10/2025
Δήμος

Η “Ανατροπή” για την οδό Καλλιστράτους

Δημοτικό Συμβούλιο 7ης Φεβρουαρίου 2022

(Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Καλλιστράτους)

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την 7η Φεβρουαρίου 2022, συζητήθηκε ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Καλλιστράτους της κοινότητας Σαμίων.

Το εν λόγω θέμα είχε συζητηθεί την ίδια μέρα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ως μέλος της επιτροπής, ήταν υπέρ της αμφιδρόμησης της εν λόγω οδού.

Υπερψηφίστηκε από την παράταξή μας αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο η αμφιδρόμηση της οδού από το Γενικό Νοσοκομείο μέχρι την διασταύρωση με την οδό Στεφανίδη (προς παραλία Γάγκου).

Ελπίζουμε το εν λόγω ζήτημα να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επιπρόσθετα, ένα μείζων θέμα που πρέπει συγχρόνως να διευθετηθεί είναι η εύρεση χώρων στάθμευσης.

Βασικό πρόβλημα στις περισσότερες μεγάλες κοινότητες του Δήμου μας εξακολουθεί να παραμένει η ύπαρξη χώρων στάθμευσης. Είναι αναγκαία η σύνταξη οργανωμένων μελετών με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και η εξεύρεση και εξασφάλιση επαρκών χώρων στάθμευσης όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες.

Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας (των ελεύθερων εκτάσεων που έχει στην ιδιοκτησία του). Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη οδό, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ακίνητη περιουσία του Δήμου περιλαμβάνονται 2 εκτάσεις, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Related posts

Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου: Μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο

admin

14 κρίσιμα ζητήματα σε εκκρεμότητα – Παρέμβαση της Δημοτικής Παράταξης «Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο»

admin

Η Σάμος «ταξιδεύει» στο Λονδίνο: Αυτόνομο περίπτερο στη WTM 2025

admin

Βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Τρίτης 9/10  έως το απόγευμα της Τετάρτης 8/10

admin

Σάμος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες απο απόψε μέχρι αύριο το μεσημέρι

admin

ΑΝΑΣΑ: «Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πρέπει να είναι καθοριστικός παράγοντας στον χωροταξικό σχεδιασμό»

admin

Ποδηλατικός Αγώνας Χρονομέτρησης: Δείτε τους νικητές ανά κατηγορία

admin

Mυτιληνιοί: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών

admin

Δοκιμαστική λειτουργία στον καταθλιπτικό αγωγό του Βιολογικού Σάμου

admin