23.3 C
Σάμος
23/05/2025
Δήμος

Η “Ανατροπή” για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Στα θέματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο  αναφέρεται η παράταξη «Ανατροπή» σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η παράταξη αναφέρει:

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την 15η Δεκεμβρίου 2021, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” έχει να επισημάνει τα εξής για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης,:

  1. Για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του οικονομικού έτους 2022 η παράταξή μας καταψήφισε το εν λόγω πρόγραμμα.

Η “Ανατροπή” διαφωνεί με την πολιτική της δημοτικής αρχής και με τον τρόπο που φτιάχνεται το τεχνικό πρόγραμμα. Δεν υλοποιείται ό,τι προβλέπεται από την νομοθεσία και δεν ερωτώνται οι κοινότητες. Δεν προϋπολογίζεται ποσό για κάθε κοινότητα για την υλοποίηση του τεχνικού της προγράμματος.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν βάζει νερό στο κρασί της και αντιγράφει κάθε χρόνο ένα παρόμοιο τεχνικό πρόγραμμα, βασισμένο σε πολλά λάθη, τα οποία διαιωνίζονται και από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, και πέρσι, αλλά και στην προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε προτείνει ένα τεχνικό πρόγραμμα όπως σύμφωνα με την νομοθεσία θα έπρεπε να υφίσταται, αλλά δυστυχώς η νυν δημοτική αρχή ούτε καν το διάβασε ούτως ώστε να το λάβει υπόψη της.

Το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής ψηφίστηκε τελικά από 10 δημοτικούς συμβούλους, αν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι 27.

  1. Για την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” ήταν αντίθετη με τον εν λόγω κανονισμό, λόγω του ότι δεν καλύφτηκε, μετά και με τις σχετικές της ερωτήσεις, με το πώς έχουν καθοριστεί τα τροφεία.

Ερωτήθηκε η δημοτική αρχή αν υπάρχει κάποια σχετική μελέτη, αν υπάρχουν στοιχεία κόστους λειτουργίας όλων των σταθμών του Δήμου, αν υπάρχουν στοιχεία για το πόσες είναι οι εισπράξεις κάθε χρόνο από τα τροφεία, ώστε να συγκριθούν με τα έξοδα λειτουργίας. Λόγω όλων αυτών πρέπει να καθοριστούν τα τροφεία. Δυστυχώς, για όλα αυτά δεν δόθηκαν απαντήσεις, άρα σύμφωνα με την παράταξή  μας η κοστολόγηση έχει γίνει χωρίς κανένα στοιχείο.

Να σημειωθεί δε, ότι εδώ και 2 χρόνια (από τις 16 Δεκεμβρίου 2019) έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει και βρεφικό τμήμα στον παιδικό σταθμό του Πυθαγορείου, αλλά ακόμα η δημοτική αρχή δεν έχει υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση.

 

 

 

 

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αγριογούρουνα – Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό

admin

Δυτική Σάμος: Το Δημαρχείο μετατράπηκε σε χώρο κατάνυξης – Τελέστηκε Ευχέλαιο για πρώτη φορά

admin

Συνάντηση εργασίας για το Φράγμα Καρβούνη και δεσμεύσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών

admin

Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις Δωρεάν στη Σάμο: 28 με 31 Μαΐου – Κλείστε Ραντεβού

admin

Αν. Σάμος: Ασφαλές το νερό σε 7 σημεία ελέγχου (Αναλύσεις Μαΐου)

admin

Ανησυχία μετά τη φωτιά στον ΧΥΤΑ – Παρέμβαση της “ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο”

admin

Κινηματογραφικά γυρίσματα στη Σάμο: Η ταινία “Brave New Love” αναζητά βοηθητικούς Ηθοποιούς

admin

Προθεσμία έως 15/6 για άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από επιχειρήσεις

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της 8ης Μάϊου 2025

admin