20/03/2025
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Κολυμβητήριο Καρλοβάσου

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Με αφορμή τα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου Καρλοβάσου από τη δημοτική αρχή, είναι αναγκαίο να επισημάνουμε ορισμένα βασικά ζητήματα που αφορούν την διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με την λειτουργία του.

Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι στην αρχή της θητείας του δημοτικού συμβουλίου και ενώ το έργο βρισκόταν σε ακινησία (Μάρτης 2015), η Λαϊκή Συσπείρωση ανακίνησε πρώτη το θέμα με ερώτησή της στο Δ.Σ , ζητώντας απαντήσεις για το πότε και πως θα λειτουργήσει. Απαντήσεις συγκεκριμένες δεν πήραμε ποτέ, παρά τη δέσμευση του δημάρχου ότι θα επανέλθει μαζί με το θέμα του κολυμβητηρίου Πυθαγορείου ( το οποίο βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα). Είχαμε όμως την ευκαιρία να καταθέσουμε από τότε τις προτάσεις μας όσον αφορά την λειτουργία του και οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

Να λειτουργήσει αποκλειστικά με δημοτική ευθύνη και να μην ανατεθεί η λειτουργία του σε τρίτους.

Να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να δοθεί το αντίστοιχο κονδύλι για τη μισθοδοσία τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να μην υπάρξει οποιαδήποτε επιβάρυνση του λαού και της νεολαίας για την χρήση του, η οποία πρέπει να είναι δωρεάν για όλους τους δημότες και τα αθλητικά σωματεία.

Φυσικά όλα τα παραπάνω και οι λεπτομέρειες της λειτουργίας του πρέπει να περιλαμβάνονται και να καθορίζονται σε Κανονισμό Λειτουργίας που να τεθεί για συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή προχωρά στα εγκαίνια του έργου χωρίς να έχει φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Γεγονός που μας οδηγεί στην εκτίμηση , ότι πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού και προεκλογικής σκοπιμότητας. Εκτίμηση που επιβεβαιώνεται από δηλώσεις του δημάρχου σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «δεν έχει γίνει η οριστική παραλαβή του έργου», ότι «θα λειτουργήσει πειραματικά»  κλπ. Όσο για τις νεφελώδεις δηλώσεις περί προσωπικού, για ανθρώπους που «θα βρίσκονται εκεί και θα επιβλέπουν τη λειτουργία του» παραπέμπουν στην «ανταποδοτικότητα» ή σε ανάθεση στον λεγόμενο εθελοντισμό, με σοβαρό αντίτιμο για τα σωματεία και το λαϊκό οικογενειακό προϋπολογισμό.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους.

Πρέπει να εξασφαλίζεται αποκλειστικά από το κράτος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι ανοιχτές και  δωρεάν για όλους.. Αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο καλούμε  να παλέψει μαζί μας, ο λαός και η νεολαία και για το Κολυμβητήριο Καρλοβάσου.

Proteas Blu Resort

Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση: “Δούρειος Ίππος” οι ανεμογεννήτριες στη Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Η “ΑΝΑΣΑ” καταγγέλλει αποκλεισμό από ενημέρωση για το Χωροταξικό Σχέδιο

admin

Ισχυροί άνεμοι στη Σάμο: Έκτακτη προειδοποίηση και αυξημένη επιφυλακή για πυρκαγιές

admin

Συγκινητική Δωρεά από το Τμήμα Πλεκτικής του ΚΑΠΗ στον Σύλλογο “Φλόγα

admin

Αθλητισμός και Ζωή: Εκδήλωση στην Ανατολική Σάμο | 8ος Ημιμαραθώνιος “Πυθαγόρας ο Σάμιος”

admin

Δωρεά Υπολογιστών στα Σχολεία της Δυτικής Σάμου

admin

Τιμή στους Σαμιώτες Ανώτατους Αξιωματικούς κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας

admin

Παρουσία των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στην ITB 2025

admin

Σύσταση του Δήμου Ανατολικής Σάμου προς τους πολίτες: Προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και τον κίνδυνο πυρκαγιών

admin