27.2 C
Σάμος
11/07/2025
Δήμος

Η «Παναγία του Ποταμίου» αναστηλώνεται

Banner Samos24

Προχωρά το έργο συντήρησης του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ποτάμι Καρλοβάσου,  ενός υπέροχου  μνημείου μιας και η χρονολόγησή του υπολογίζεται στα μέσα 11ου αιώνα.

Η «Παναγία του Ποταμίου» όπως αλλιώς συνηθίζεται να την αποκαλούν, αναστηλώνεται με παρεμβάσεις στην τοιχοποιία του ναού, τον τρούλο και στο νάρθηκα.

Αν και στον εξωτερικό χώρο ανακαλύφθηκε ένας τάφος ο οποίος εξετάζεται  από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι εργασίες συνεχίζονται ώστε την ερχόμενη σεζόν να είναι επισκέψιμη από το κοινό.

Στο ίδιο έργο εντάσσεται και ήδη έχει προχωρήσει, η ανάδειξη του γενοβέζικου κάστρου στο Ποτάμι Καρλοβάσου, ένα  εξαιρετικό δείγμα της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής του Αιγαίου. Στο σημείο γίνονται εκχωματώσεις   και έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη  μονοπατιού για την εύκολη πρόσβαση σε αυτό  από τους επισκέπτες.

Επίσης αναφορικά με τις ζημιές που είχε υποστεί το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα η κόγχη αυτού, ο δήμος Δυτικής Σάμου ενημερώνει ότι έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Related posts

Χρηματοδότηση για στατική ενίσχυση Δ.Σ. – Νηπιαγωγείο Βαθέος και Δ.Σ. Πυθαγορείου

admin

42.000€ για δύο συναυλίες στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουμαιίκων, Ιωάννης Καλούσος – «Δεν αξίζει πλέον τον κόπο»

admin

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο»

admin

«Απογοητευτική» η εικόνα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, λέει η ΑΝΑ.Σ.Α

admin

Βαγγέλης Μαρνέζος: “Η Γαλάζια Σημαία γεμίζει χαρά την ακτή μας στο Ποτάμι Καρλοβάσου”

admin

Προσοχή: Άνεμοι έως 9 μποφόρ από το Σάββατο στη Σάμο

admin

Ανατολική Σάμος: Παραιτήθηκε απο Εντεταλμένος Σύμβουλος o Δημήτρης Βλασιάδης

admin