26.7 C
Σάμος
09/06/2025
Πολιτιστικά

Η Σάμος της Βασιλικής Χίου

Οδοιπορικό στην Ελλάδα: Η Σάμος της Βασιλικής Χίου

Παιδικές φωνές, γέλια, παιχνίδια, κλάματα, έρωτες και όνειρα. Ταξίδια μέσα στα καταγάλανα νερά και στο πράσινο.

Μεγάλωσα, περπάτησα, ερωτεύτηκα, παντρεύτηκα στο αγαπημένο καταπράσινο νησί μου..

Οικογένεια, αγαπημένοι φίλοι που μεγαλώσαμε μαζί στους δρόμους, στα σοκάκια, μέσα στα αμπέλια και στις ελιές. Πάντα υπάρχουν μέρη που δεν έχω εξερευνήσει και πάντα θα βρίσκω νέες φωτογραφικές βόλτες να μου δίνουν εικόνες γεμάτες συναισθήματα.

Να μην ξεχάσεις το θεώρημα… Στο νησί του Πυθαγόρα μεγάλωσες μου έλεγαν…

Για μένα το νησί είναι η μεγάλη μου αγάπη. Όπου και να ταξιδέψω, όπου και αν ζω Πάντα τα καλοκαίρια θα είμαι εκεί. Στην αγαπημένη μου παραλία, να ταξιδεύω στο απέραντο γαλάζιο της, να τριγυρίζω στα σοκάκια που μεγάλωσα, να γεύομαι τα ζουμερά του σταφύλια, να απολαμβάνω το γλυκό κρασί και τους λουκουμάδες της “Βάσως”, να αποτυπώνω σε κάθε μου βήμα τις ομορφιές του με την μηχανή στο χέρι και να ανακαλύπτω νέα μέρη και νέους ανθρώπους.

Δεν είναι για μένα απλά οι σκιές και τα σχήματα. Είναι ένα κομμάτι που παίρνω μαζί μου το χειμώνα για να με ταξιδεύει πίσω σε αυτό μέχρι την επόμενη χρονιά που θα είμαι και πάλι εκεί.

Ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι …

Δείτε περισσότερα στο ifocus.gr

Related posts

50 χρόνια αγάπης για τη Σάμο: Ο Dr. Werner Transier δωρίζει την ιστορική του συλλογή στο Ιστορικό Αρχείο

admin

Σάμος 2025: Το Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» υπόσχεται ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη, επιστήμη & ιστορία

admin

Ο Χρίστος Λάνδρος παρουσίασε την πολιτιστική κληρονομιά της Σάμου σε μαθητές

admin

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο από τη «Μούσα των Σαμίων»

admin

Στους Σκοπούς της Αγάπης”: Συγκλονιστική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου “Ο Καπετάν Λαχανάς”

admin

«Ανοιχτές Πόρτες» στο Μουσείο Οίνου

admin

Ο Μικρός Πρίγκιπας «συνάντησε» μαθητές του ΓΕΛ Καρλοβάσου στη Βιβλιοθήκη Σάμου

admin

ΘΟΣ Σάμου: Δύο έργα του Βασίλη Κατσικονούρη για τα 40 της χρόνια

admin

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» με τον Τάσο Νούσια έρχεται στη Σάμο για δύο παραστάσεις

admin