03/09/2026
Σαμιακά

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Δυσκολίες στην πρόσβαση των ασθενών στο νέο αντιικό χάπι της Pfizer

PO

Για δυσκολίες στην πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία με το αντιικό φάρμακο Paxlovid, κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας το αντιικό φάρμακο PAXLOVID χορηγείται μόνο εάν ο ασθενής έχει προηγουμένως ενεργοποιήσει τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης. Επειδή ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, ειδικά σε δυσπρόσιτα μέρη της επαρχίας,  δεν έχει ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση και δεν έχει εξοικοιωθεί με τη χρήση της τεχνολογίας και τοy διαδικτύου (πχ ηλικιωμένοι σε ορεινά χωριά, άνθρωποι με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, πολίτες με χαμηλό εισόδημα, άνθρωποι που ζουν μόνοι) όταν χρειαστεί η επείγουσα συνταγογράφηση του παραπάνω σκευάσματος χάνεται πολύτιμος χρόνος και εν τέλει ο ασθενής χάνει τη δυνατότητα της συγκεκριμένης θεραπείας.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να δοθεί εναλλακτική δυνατότητα στους πολίτες που δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση να μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο με κούριερ στο σπίτι αφού έχει προηγηθεί σχετική παραγγελία του ιατρού από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Στη Δικαιοσύνη για την αλλαγή στους όρους του Κληροδοτήματος Γερογιαννάκη

Διευρύνεται το μέτωπο για το Πανσαμιακό συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Βαθύ

Στο βάθρο του Ημιμαραθωνίου Χίου ο Δημήτρης Σκαπέτης

ΣΑΕΚ Σάμου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το 2026-2027

Δύο εκθέσεις οπλικών συστημάτων από την 79 ΑΔΤΕ σε Βαθύ και Καρλόβασι

Νίκος Μελάς ο νέος δήμαρχος Φούρνων Κορσεών