21.7 C
Σάμος
18/04/2025
Σαμιακά

Κινητοποίηση για την Υγεία την Πέμπτη 6 Απριλίου

Σε κινητοποίηση προχωρά, την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 19:00 μμ στην πλατεία Πυθαγόρα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου ενάντια στην υποβάθμιση, στην υποστελέχωση και για τον απαρχαιωμένο ιατροτεχνικό εξοπλισμό του νοσοκομείου.

 Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου συνεδρίασε στις 29-3-2023 με θέμα τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε ανθρωπινό δυναμικό σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, όσο και σε εξοπλισμό.

Η κατάσταση που επικρατεί για άλλη μια φορά στην παιδιατρική κλινική, οι ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν καν στο νοσοκομείο μας, αλλά και αυτές που υπάρχουν είναι λιγοστές, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αναμονή στα ραντεβού για εξετάσεις και οι λίστες των προγραμματισμένων χειρουργείων.  Επίσης οι μετακινήσεις ιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νησί σε νησί δεν λύνουν κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν μπορεί μια τέτοια κατάσταση να παγιωθεί.  Ο διαλυμένος ιατροτεχνικός εξοπλισμός, οι διαλυμένες κτιριακές εγκαταστάσεις μαζί με την ελλιπή καθαριότητα λόγο μεγάλων ελλείψεων στο προσωπικό, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι δεκάδες ημέρες κανονικής αδείας και ρεπό που οφείλει η Διοίκηση του νοσοκομείου στους εργαζόμενους, οι ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάνουν ένα εκρηκτικό μίγμα για την κατάσταση που υπάρχει στο δημόσιο τομέα της υγείας στο νησί μας, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, να εξεταστούν και να νοσηλευτούν.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 19:00μμ το απόγευμα, Πανσαμιακό συλλαλητήριο  στη πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ της Σάμου. Καλούμε όλα τα συνδικάτα,  όλους τους φορείς και γενικότερα όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχει μαζικά. Το ζήτημα της υγείας είναι ζήτημα για την ίδια μας την ζωή, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κοστολογεί τις ζωές μας και  να βάζει στη ζυγαριά, πόσο κοστίζει και τι συμφέρει.

 

Το ’’Πάμε και όπου βγει’’ δε θα το επιτρέψουμε και στα ζητήματα της υγείας, οπότε ήρθε η ώρα να το ’’πάμε αλλιώς’’ για την ζωή που μας αξίζει.

Related posts

182 Κύπριοι θα γιορτάσουν το Πάσχα στη Σάμο – Η πρώτη πτήση της σεζόν

admin

Έναρξη του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2025 στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Απεργιακή Συγκέντρωση σε Σάμο και Ικαρία

admin

Μεταφορά Αγίου Φωτός σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο το Μεγάλο Σάββατο

admin

Άγιο Φως: Η Σάμος δεν συμπεριλαμβάνεται στις προγραμματισμένες πτήσεις

admin

Απίστευτο στη Σάμο: Smartphone “νόμισε” ότι έγινε τροχαίο και κάλεσε το 112

admin

Καρλόβασι: Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή – Γκλοπ, μαχαίρια και φλόμπερ στα χέρια της αστυνομίας

admin

Πρόσκληση για Πασχαλινή συνάντηση του Μητροπολίτη Σάμου με τους Φοιτητές

admin

Σημαντική προσφορά του Ιωνικού Καρλοβάσου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας “Η Μέλισσα”

admin