23.9 C
Σάμος
01/06/2025
Σαμιακά

Κλειστές οι υπηρεσίες σε Περιφέρεια και δήμους

Κλειστές θα μείνουν σήμερα Τετάρτη οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου και Χίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την όξυνση του μεταναστευτικού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα, σε έκτακτη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, με τη συμμετοχή των δημάρχων των εν λόγω δήμων.

Μετά και τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κάτοικοι και φορείς των νησιών του Βορείου Αιγαίου λένε «όχι» σε επιπλέον δομές σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Αντιθέτως, ζητούν αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών, έλεγχο των ΜΚΟ.

Το πρωί της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, θα παραθέσει συνέντευξη τύπου με τους του Δημάρχους της Μυτιλήνης, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σάμου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και ο Δήμος Δυτικής Σάμου, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, για το προσφυγικό / μεταναστευτικό πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά μας.

Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Σάμου, θα παραμείνουν κλειστές σήμερα

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα σε Βαθύ και Καρλόβασι, ενώ κλειστά θα είναι σήμερα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, λόγω εκλογών των δασκάλων.

 

Related posts

Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου συγκλόνισαν τη Σάμο – «Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι τη δικαίωση»

admin

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού Σάμου 22χρονος για ναρκωτικά – Ο σκύλος «ΝΕΔΑ» τον «κάρφωσε»

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο: Μεγάλη ανταπόκριση και ελπίδα για επανάληψη της δράσης

admin

Blue Star Myconos: Σκηνές απίστευτου συνωστισμού στην Τήνο – Ταλαπωρία για προσκυνητές, αγανάκτηση στη ρεσεψιόν

admin

Βαρύ πρόστιμο και τελεσίγραφο στον Δήμο Ανατολικής Σάμου για τη συνεχιζόμενη ρύπανση στο Λιμάνι Βαθέος από τον Βιολογικό Καθαρισμό

admin

Erasmus+ στη Σάμο: Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επενδύει στην εξωστρέφεια και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

admin

Σάμος: Αύριο η εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών – Ομιλητές Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου

admin

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου: «Ποιος απαξιώνει το νοσοκομείο, εμείς ή οι επιλογές της κυβέρνησης;»

admin

3.451.500 ευρώ για τον βιολογικό πόλεως Σάμου 

admin