23/09/2026
Δήμος

Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία»

institoyto-prolepsis-logo

Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων
«Υγεία και Θρησκεία»:

19 Ιανουαρίου 2023, 15:00 – 16:00

Ομιλητής: Κωνσταντίνος Κορναράκης
Καθηγητής Θεολογίας ΕΚΠΑ

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 – 16:00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ομιλία για το 2023 του Β’ κύκλου διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία», τα οποία επιμελείται και συντονίζει ο Ομ. Καθηγητής της Χειρουργικής, π. Δημήτρης Λινός.
Η ομιλία έχει τίτλο ««ῥαββί, τίς ἥμαρτεν…ἵνα τυφλὸς γεννηθῇ;»: Κύρια σημεία της διδασκαλίας της Εκκλησίας για τη συσχέτιση αμαρτίας και ασθένειας» και θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Κωνσταντίνο Κορναράκη, Καθηγητή Θεολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκκλησιών. Ο σκοπός των δωρεάν προσφερόμενων μαθημάτων είναι να ενημερωθούν οι λειτουργοί της Υγείας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται για τον θεραπευτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η θρησκευτικότητα στην υγεία όλων μας.

Ο κύκλος των μαθημάτων διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Prolepsis και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία και παρακολουθήστε ζωντανά τις ομιλίες στο www.healthandreligion.gr

 

mwsamos.gr

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Δυτικής Σάμου: Νέος ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων στο Κλειστό Γήπεδο «Ευάγγελος Σιδηρούργος»

Επτά ημέρες δράσεων για την Κινητικότητα στη Σάμο

Φούρνοι Κορσεών: Το Σάββατο το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Δημάρχου Δημητρίου Καρύδη

Αναμορφώνεται η κεντρική πλατεία στην Καστανιά με ιδιωτική δωρεά

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μανώλης Ματθαίου στη Δυτική Σάμο, καταγγέλλει θεσμικές εκτροπές

Πλεύρης προς Αυτοδιοικητικές Αρχές της Σάμου: Δεν θα λειτουργήσει μονάδα ΠΡΟΚΕΚΑ στην ΚΕΔ