24/06/2026
Δήμος

ΛΑΣ: Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ανατολικής Σάμου

IMG_07042021_113929_(1080_x_650_πίξελ)

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολική Σάμου, ενώνει τη φωνή της με αυτή των υγειονομικών όλης της χώρας που στενάζουν στο υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας δίνοντας με ηρωισμό τη μάχη με τον κορονοϊό. Στηρίζουμε τον αγώνα και την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας της Σάμου.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για την απαράδεκτη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που ένα χρόνο τώρα αφήνει ανοχύρωτα τα Νοσοκομεία και τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οδηγώντας στο θάνατο χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Διεκδικούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμων  γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας, στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων στο νησί μας , τη λειτουργία επαρκούς αριθμού εμβολιαστικών κέντρων εκτός Νοσοκομείου.

Ιδιαίτερα στο δήμο Ανατολικής Σάμου ψηλά στις απαιτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκεται η επαρκής στελέχωση και πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής μας, που μόνο στα χαρτιά υφίσταται ως τέτοιο, αφού μέχρι στιγμής διαθέτει μόνο  τους τρείς γιατρούς  του πρώην ΙΚΑ και τίποτα άλλο. 

Υποστηρίζουμε το αίτημα των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής και του Εργατικού Κέντρου Σάμου, για άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό,  την πλήρη λειτουργία του 24 ώρες το 24ωρο με πλήρη κάλυψη των ασθενών σε όλες τις εξετάσεις και τις εργαστηριακές αναλύσεις.

Καλούμε τους δημότες, όλο το λαό της περιοχής , να διεκδικήσουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους , χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Επίταξη τώρα όλων των ιδιωτικών κλινικών.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ζητά αυστηρότερα όρια για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό χωρίς δημοσιογράφους – ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διαβεβαιώνει «ουδέν κρυπτόν»

Δύο προσλήψεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου, ναυαγοσώστης και υπάλληλος γραφείου

Παπαθεοφάνους προς Πλεύρη: «Η τοπική κοινωνία ξαναζεί την ανησυχία του 2015»

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: «Δεν θα δεχτώ νέα μεταφορά μεταναστών»

Η ΑναΣΑ ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Σάμο