
Τρεις ταξιδιώτες σώθηκαν χθες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου, όταν το ιστιοφόρο τους παρουσίασε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων. Η άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος αποσόβησε τα χειρότερα.
Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου, όταν ένα ιστιοφόρο με τρεις επιβαίνοντες έπαθε μηχανική βλάβη. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η βλάβη προκλήθηκε από εισροή υδάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντες.

Η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε άμεσα από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις. Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ., ένα σωστικό σκάφος, ένα αλιευτικό και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς.
Με τη συνδρομή των σωστικών συνεργείων, το ιστιοφόρο αγκυροβόλησε αρχικά με ασφάλεια στον κόλπο Κερβέλη Σάμου. Στη συνέχεια, το αλιευτικό σκάφος το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου.
Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους μέχρι να επισκευαστεί και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.