09/05/2026
Σαμιακά

Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και Εικόνας του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου στη Σάμο

Στις 2 Ιουνίου, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, τιμήθηκε με λαμπρότητα στον ομώνυμο Ιερό Ναό του, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου και εν Εφέσω αθλήσαντος.
Τόσο στον Αρχιερατικό Εσπερινό όσο και στη Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. Ευσέβιος.
Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε λιτανεία με την Τιμία Κάρα και την Ιερά Εικόνα του Αγίου Νεομάρτυρος πέριξ του Ιερού Ναού. Η λιτανεία αυτή αποτέλεσε κεντρικό σημείο της εορτής, συγκεντρώνοντας πλήθη Χριστιανών που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο.


Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, επιδεικνύοντας την σημασία της εορτής αυτής για την τοπική κοινωνία. Η παρουσία τους, καθώς και η συμμετοχή των πιστών, υπογραμμίζουν την ευλάβεια και τον σεβασμό προς τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

13 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών προκηρύχθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου και ΠΦΠΟ: Καμία συγκάλυψη για τον θάνατο του σκύλου στο Αβάντι

Πανελλήνιες 2026: Ημερίδα για γονείς και μαθητές την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Σάμου

Στα 10 καλύτερα κρασιά του κόσμου η Σάμος

Εργατικό δυστύχημα στη Σάμο: «Δεν είμαστε αναλώσιμοι» διαμηνύουν οι οικοδόμοι του νησιού

Τελετή καθομολόγησης αποφοίτων στο Καρλόβασι την Παρασκευή 22 Μαΐου