11/05/2026
Δήμος

Λυμπέρης – Στάντζος: Αιτούμαστε τη δημιουργία αυτοτελούς γραφείου της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. στη Σάμο σε μόνιμη βάση

Κοινό αίτημα των δυο Δημάρχων του νησιού απεστάλη σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να δημιουργηθεί μόνιμο αυτοτελές γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στη Σάμο με μόνιμο προσωπικό για την γρηγορότερη εξυπηρέτηση των σεισμόπληκτων των δύο δήμων τόσο για τα επιδόματα των μισθωμάτων που καταβάλλουν όσο και για τις αποκαταστάσεις των ιδιοκτησιών τους που επλήγησαν.

Το ζήτημα αυτό έχει πολλαπλές διαστάσεις, αφού πέραν της συνεχιζόμενης ταλαιπωρίας των ιδιοκτητών τους, η κατάσταση αυτών με το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνεται συνεχώς, αυξάνοντας συνεπακόλουθα και το κόστος αποκατάστασης, ενώ εγκυμονούν κινδύνους για την ασφαλή διέλευση πολιτών και οχημάτων.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Δεδομένης της γεωγραφικής θέσης, της νησιωτικής φύσης της Σάμου και των ειδικών συνθηκών που καθορίζουν την προσβασιμότητα στο νησί, θεωρούμε απαραίτητη την λειτουργία Αυτοτελούς Γραφείου της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. με μόνιμο προσωπικό στη Σάμο, προκειμένου τόσο η εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και η διεκπεραίωση των διαφόρων διαδικασιών να επιτελεστεί όσο το δυνατό γρηγορότερα και αποδοτικότερα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί, άμεσα, να παρέχει στη Δ.Α.Ε.Φ.Κ. χώρο για την λειτουργία του Γραφείου, καθώς και την υλικοτεχνική υποδομή για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου της».

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά ευθύνες για το δυστύχημα στο Ηραίον

Δυτική Σάμος: Το πρόγραμμα εορτασμού για την Ύψωση της Σημαίας της Σαμιακής Επανάστασης

Έξι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑ.Σ.Α. ζητούν απαντήσεις για τα σεισμόπληκτα κτήρια στη Σάμο

Παπαγεωργίου: «Δύο θέσεις στάθμευσης μόνο για κάθε επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων » και προειδοποίηση για πρόστιμα

Ανάδειξη αναδόχων για το υπολειπόμενο τμήμα του καταθλιπτικού αγωγού και για τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού στον Κότσικα

Ηραίον Σάμου: Εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο