15/10/2026
Σαμιακά

ΜΕΤΑδραση. Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Σάμο

metadrasi

Ολοκληρώθηκε στο τέλος του Σεπτεμβρίου, στη Σάμο, το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Αιτούντες Άσυλο και Βασανιστήρια: Μια Ειδική Ευάλωτη Ομάδα».

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το τμήμα Πιστοποίησης Θυμάτων Βασανιστηρίων της ΜΕΤΑδρασης με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η συμμετοχή ήταν ιδιαιτέρως υψηλή, καθώς παρευρέθησαν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Υπηρεσία Ασύλου, Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΚΕΕΛΠΝΟ, PRAKSIS, ΔOM, ΟΑΕΔ νοσηλευτών, ΜΕΤΑδραση. Οι 45 συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και αρκετοί εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθούν ανάλογα σεμινάρια και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Η ομάδα των εκπαιδευτών της ΜΕΤΑδρασης αποτελείται από τη Δικηγόρο Ιωάννα Μπαμπασίκα, την Κλινική Ψυχολόγο Έλενα-Όλγα Χρηστίδη και τον Ιατρό Αγάπιο Τερζίδη, οι οποίοι είναι εμπειρογνώμονες της δράσης «Πιστοποίηση Θυμάτων Βασανιστηρίων» της ΜΕΤΑδρασης, με πολύχρονη εμπειρία στο πεδίο.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ο Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αλλάζει τις ώρες του Blue Star Myconos

273 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη Σάμο από την Κρήτη με το «Express Jet»

Σάμος: Πρακτικό εργαστήριο για την άνοια και τη φροντίδα

Το αεροδρόμιο της Σάμου ξεπέρασε τους 488.000 επιβάτες στο εννεάμηνο

Red Code για Σάμο και Ικαρία: Υψηλός κίνδυνος για πλημμύρες και θυελλώδεις ανέμους

Σάμος: Μητέρα περιμένει καθημερινά πέντε ώρες έξω από το νηπιαγωγείο για τον διαβητικό γιο της