30 C
Σάμος
17/07/2025
Πολιτικά

Μηταράκης: «Οι τοπικές κοινωνίες δεν πλήττονται πλέον από τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού»

Banner Samos24

Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου,κ. Νότη Μηταράκη στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα», εμφανίστηκε το πρωί των Χριστουγέννων (25/12) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης. 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως οι λύσεις στο μεταναστευτικό έφεραν και λύσεις στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, κατά κύριο λόγο, αλλά και της ενδοχώρας. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Μηταράκης, αναφέρθηκε και στο θέμα των επερχόμενων εκλογών τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή μια «σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση», αναφέροντας χαρακτηριστικά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Νέα Δημοκρατία στην τετραετία διακυβέρνησής της. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κύριου Μηταράκη: 

Για βίντεο με τους λαθροδιακινητές: «Υπάρχουν κυκλώματα που βγάζουν χρήματα, είτε εγκληματικές οργανώσεις είτε ΜΚΟ. Έχουμε ωστόσο, μειωμένες ροές την τελευταία τριετία, από 92.000 άτομα που έμεναν σε 133 δομές πλέον ζουν 15.000 σε 33. Θυμάστε την Ειδομένη και την Μόρια. Από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία έχουν φύγει από τη χώρα πολλοί περισσότεροι μετανάστες από όσοι έχουν έρθει. Όσα κυκλώματα υπάρχουν παρακολουθούνται από την Αστυνομία. Νιώσαμε στα νησιά μας την μεταναστευτική κρίση. Η παλιά δομή στο Βαθύ Σάμου, είναι πλέον πίσω στο Δήμο. 

Για τις δηλώσεις Ερντογάν και το μεταναστευτικό: «Το μεταναστευτικό αποτέλεσε έναν παράγοντα αποσταθεροποίησης στα νησιά ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες πλέον αισθάνονται ασφάλεια. Οι τοπικές κοινωνίες δεν πλήττονται πλέον από τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού ». 

Για τις εκλογέςΤο σημαντικό είναι να υπάρχει μια σταθερή αυτοδύναμη  κυβέρνησηΑντιμετωπίσαμε πολλαπλές προκλήσειςκάναμε λάθη, αλλά δώσαμε λύσεις στην πανδημία, στον πληθωρισμόστην ανεργία». 

Για τις παρακολουθήσεις: «Βλέπουμε λίστες αμφιβόλου προελεύσεωςΟυδείς πάνω του νόμουΕίδαμε τι συνέβη στο ΕυρωκοινοβούλιοΑν μια μυστική υπηρεσία προχωρά σε παρακολούθηση, θα έχει σίγουρα λόγους εθνικής ασφάλειας». 

 

Related posts

ΟΙ «ΠΙΝΟΚΙΟ»…ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ-άρθρο του Κ.Τζίχα, μέλους της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στο πλευρό των ιδιοκτητών συνεργείων

admin

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin

Ανακοινώθηκε η τελική σύνθεση του Κυβερνητικού Κλιμακίου για τη Σάμο

admin

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Ο Θάνος Πλεύρης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Παραιτήσεις Βορίδη, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτη, Μπουκώρου και Στρατάκου μετά τη δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

admin

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου: Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ζητά συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης

admin