30/07/2026
Περιφερειακά

Μουτζούρης: «Στάχτη στα μάτια του κόσμου» η σποραδική μεταφορά μεταναστών

IMG_20200502_105929

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, κάνει λόγο για « στάχτη στα μάτια του κόσμου», με αφορμή τις μετακινήσεις μετανάστων από τα νησιά.

Αναλυτικά.

Απομάκρυνση των παράνομων (παράτυπων) μεταναστών απο το απειλούμενο Βόρειο Αιγαίο δεν επιτυγχάνεται με την εφ άπαξ μεταφορά στην ενδοχώρα 400 ή 450 ή 500 ατόμων και την σποραδική μεταφορά άλλων 40 ή 50 και δη των αποκαλούμενων «ευάλωτων».

Αυτή η τακτική λέγεται «στάχτη στα ματια» ή «παραμονή στις νήσους των δυνατών μεταναστων».

Η Πολιτεία οφειλει να εννοεί την αποσυμφόρηση, οπως την εννοούν οι Βορειοαιγαιοπελαγιτες και επιτάσσει η ΕΘΝΙΚΗ στρατηγική.

Οφείλει να αρχίσει άμεσα μαζική και ριζική απομάκρυνση τους. Οφείλει να μεταβάλει στάση. Τότε πρώτοι θα επευφημήσουμε και θα υποδεχθούμε. Υπο τις παρούσες συνθηκες αδυνατούμε.

Με ανάλογο τρόπο εμφανιζόταν διστακτική ή άβουλη στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας απο τον Ιούλιο 2019 εως τις αρχές Μαρτίου. Κάποια στιγμή οδηγήθηκε απο την λαϊκή αντίδραση σε αλλαγή στάσεως με θετικότατα αποτελέσματα : μόνο 39 είσοδοι μεταναστων τον Απρίλιο 2020! Οι πολιτες το αναγνωρίζουν. Ο Περιφερειαρχης είναι ενθουσιασμένος ( αρκει να διατηρηθεί)

(02.05.2020).

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος