09/07/2026
Περιφερειακά

Μουτζούρης: «Στάχτη στα μάτια του κόσμου» η σποραδική μεταφορά μεταναστών

IMG_20200502_105929

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, κάνει λόγο για « στάχτη στα μάτια του κόσμου», με αφορμή τις μετακινήσεις μετανάστων από τα νησιά.

Αναλυτικά.

Απομάκρυνση των παράνομων (παράτυπων) μεταναστών απο το απειλούμενο Βόρειο Αιγαίο δεν επιτυγχάνεται με την εφ άπαξ μεταφορά στην ενδοχώρα 400 ή 450 ή 500 ατόμων και την σποραδική μεταφορά άλλων 40 ή 50 και δη των αποκαλούμενων «ευάλωτων».

Αυτή η τακτική λέγεται «στάχτη στα ματια» ή «παραμονή στις νήσους των δυνατών μεταναστων».

Η Πολιτεία οφειλει να εννοεί την αποσυμφόρηση, οπως την εννοούν οι Βορειοαιγαιοπελαγιτες και επιτάσσει η ΕΘΝΙΚΗ στρατηγική.

Οφείλει να αρχίσει άμεσα μαζική και ριζική απομάκρυνση τους. Οφείλει να μεταβάλει στάση. Τότε πρώτοι θα επευφημήσουμε και θα υποδεχθούμε. Υπο τις παρούσες συνθηκες αδυνατούμε.

Με ανάλογο τρόπο εμφανιζόταν διστακτική ή άβουλη στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας απο τον Ιούλιο 2019 εως τις αρχές Μαρτίου. Κάποια στιγμή οδηγήθηκε απο την λαϊκή αντίδραση σε αλλαγή στάσεως με θετικότατα αποτελέσματα : μόνο 39 είσοδοι μεταναστων τον Απρίλιο 2020! Οι πολιτες το αναγνωρίζουν. Ο Περιφερειαρχης είναι ενθουσιασμένος ( αρκει να διατηρηθεί)

(02.05.2020).

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πληρωμές 26,5 εκατ. ευρώ για έργα στο Βόρειο Αιγαίο το Α’ εξάμηνο του 2026

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους υποψηφίους της Λέσβου ζητά ο Περιφερειάρχης Β.Α. λόγω του αφθώδους πυρετού

Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου έως το 2028

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξασφάλισε νέες χρηματοδοτήσεις για Σάμο και Ικαρία

Προχωρά η βελτίωση της οδού Βαθύ-Καρλόβασι. Στη Σάμο τα δύο μεγαλύτερα οδικά έργα της Περιφέρειας

Στη Σάμο η 112η Σύνοδος Πρυτάνεων με παρουσία του Κώστα Μουτζούρη