23/04/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Νέοι κανόνες για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την ασφαλή μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας. Οι οδηγίες αυτές στοχεύουν στην ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων κατά τη μεταφορά ηλεκτρικών, υβριδικών και οχημάτων που χρησιμοποιούν υγροποιημένα και συμπιεσμένα αέρια καύσιμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, στα αμιγώς ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα πρέπει να γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας των συσσωρευτών ενώ το επίπεδο φόρτισης θα πρέπει να είναι έως 40% της συνολικής χωρητικότητάς αυτών και

Στα οχήματα λοιπών εναλλακτικών καυσίμων, όπως υγραερίου ή φυσικού αερίου, οι δεξαμενές τους να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50% της συνολικής τους χωρητικότητας.

Επισημαίνεται ότι υπάρχει υποχρέωση από τους επιβάτες – οδηγούς να ενημερώνουν άμεσα το πλήρωμα του πλοίου σε περίπτωση λήψης οποιασδήποτε ένδειξης συναγερμού από το όχημά τους.

Δεν επιτρέπεται να γίνεται φόρτωση των οχημάτων AFVs που έχουν βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας τους και στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές τους (στην περίπτωση που αυτά δεν έχουν αφαιρεθεί). Η ευθύνη για την διασφάλιση ότι στο όχημα δεν υφίσταται βλάβη ή ζημιά στο σύστημα τροφοδοσίας, στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές του, βαρύνει αποκλειστικά τους κατόχους των οχημάτων αυτών και η ακτοπλοϊκή εταιρία δύναται να το εξασφαλίσει με όποιο τρόπο αυτή ορίσει.

Τέλος, δεν θα επιτρέπεται η φόρτιση ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών οχημάτων επί του πλοίου ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα δεν θα είναι συνδεδεμένα με κάποια πηγή ηλεκτρικού ρεύματος επί του πλοίου.

 

Related posts

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Λέσβο, Σάμο και Χίο

admin

Σάμος: Σύλληψη για παράνομη κατοχή χιλιάδων βεγγαλικών

admin

Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός στη Σάμο για απείθεια και εξύβριση

admin

Διανομή Ενημερωτικών Φυλλαδίων Οδικής Ασφάλειας στο Βόρειο Αιγαίο ενόψει του Πάσχα

admin

Πυθαγόρειο: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κροτίδες κοντά σε Εκκλησία

admin

17χρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Σάμο – Ο οδηγός του Ι.Χ. εξαφανίστηκε

admin

Ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης, με πεζές περιπολίες, στην πόλη του Βαθέος στη Σάμο, ενόψει των εορτών του Πάσχα

admin

Ικαρία: 23 μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλία Αύλακα – Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένου

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές με πλαστά έγγραφα

admin