16.7 C
Σάμος
22/04/2025
Πολιτικά

Νότης Μηταράκης: «Το επόμενο ζητούμενο είναι η δημιουργία κλειστών ελεγχόμενων δομών»  

Δήλωση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη» 

 

Νότης Μηταράκης:«Η ασφάλεια όλων είναι η προτεραιότητα μας. Οι έκνομες ενέργειες δεν είναι ανεκτές. Το επόμενο ζητούμενο είναι η δημιουργία κλειστών ελεγχόμενων δομών»  

 

“Οι πρόσφατες πυρκαγιές στα κέντρα της Μυτιλήνης, της Σάμου και προ μηνών στη Χίο, καταδεικνύουν την ανάγκη να κλείσουν άμεσα τα άναρχα ανοικτά κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και να δημιουργηθούν κλειστά ελεγχόμενα κέντρα τα οποία θα προφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης , διπλή περίφραξη, συστήματα ελεγχόμενης εισόδου, συστήματα παρακολούθησης και πυρασφάλειας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε θύλακες παραβατικότητας να προχωρούν σε έκνομες ενέργειες. 

Τέτοιες έκνομες ενέργειες στην χώρα μας δεν γίνονται ανεκτές και για όλες τις πυρκαγιές έχουν γίνει συλλήψεις. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει η τοπική κοινωνία ότι η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια όλων είναι η προτεραιότητα μας. Προ μηνών μας ζητήθηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τους κατοίκους, να δείξουμε τα αποτελέσματα μιας διαφορετικής πολιτικής. Στην φύλαξη των συνόρων πλέον οι ροές είναι μειωμένες στα νησιά κατά 90%. Στην αποσυμφόρηση έφυγαν 25.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα.  

Το επόμενο ζητούμενο είναι οι κλειστές ελεγχόμενες δομές. Χρειάζεται η συνεργασία όλων. Χρειάζεται να μειώσουμε τις προσφυγικές ροές προς την χώρα μας και παράλληλα να εγκαταστήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας”.  

Related posts

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin

Eρώτηση του Νίκου Παππά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα περιστατικά παιδικού υποσιτισμού στην ΚΕΔ Σάμου

admin

O Βουλευτής Σάμου για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Πασχαλινές ευχές από το βουλευτή Ν.Σάμου Χ. Στεφανάδη

admin

Ερώτηση Παραστατίδη για τη στήριξη του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

 Ικαρία: Ξεκινούν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Ευδήλου

admin

Σοβαρά προβλήματα στην παιδιατρική κλινική Σάμου: Ερώτηση Τσίμαρη προς το Υπουργείο

admin

Βουλή: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για το σύστημα ελέγχου ζύγισης αλιευμάτων

admin

Ερώτηση για τις ελλείψεις στο ΓΝ Σάμου σχετικά με τις μαστογραφίες

admin