21.7 C
Σάμος
15/05/2025
Σαμιακά

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Σάμο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στη Σάμο, με επίκεντρο τον μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου χοροστάτησε στην ακολουθία, η οποία διεξήχθη σε κλίμα χαράς και πανηγυρισμού για την Ανάσταση του Κυρίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γαλλικών, ουκρανικών, ρωσικών, ρουμανικών, αλβανικών, γερμανικών, ιταλικών, αραβικών, στην ομηρική διάλεκτο και στη δημοτική.

Μετά την ολοκλήρωση του Εσπερινού οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Πυθαγόρα», κρατώντας τις εικόνες της Αναστάσεως και τα Ιερά Λάβαρα. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε το Πασχάλιο Μήνυμά του στους παρευρισκόμενους και μοίρασε πασχαλινά αυγά σε όλους, ως σύμβολο της χαράς και της ελπίδας που φέρνει η Ανάσταση.

Related posts

Τροποποίηση δρομολογίων Blue Star Myconos (16-19/05) λόγω καιρού

admin

Δωρεάν έλεγχος σπίλων & ομιλία για τον καρκίνο του δέρματος: Απορία για τη μη συμμετοχή του «ΕυΠο»

admin

Άνοδος 21,5% στην επιβατική κίνηση του Αερολιμένα Σάμου τον Απρίλιο του 2025 – Σημαντική αύξηση και στο τετράμηνο

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Αγωνιστική παρέμβαση για την Μαριάννα Α. – Νέα συγκέντρωση αύριο

admin

8ο Σαμιακό Φοιτητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα «Alan Turing» αυτή την Κυριακή 18 Μαΐου – Ανοιχτές οι δηλώσεις συμμετοχής

admin

ΛΑΣ: Για 68.000€ της παίρνουν το σπίτι: Η Σάμος ξεσηκώνεται για τη Μαριάννα

admin

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου συμμετέχει στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης»

admin

Βροχοπτώσεις ρεκόρ σε Σάμο και Ικαρία: Πάνω από 400 χιλιοστά νερού σε πέντε μήνες

admin

«Πλήγμα για τη νησιωτική οικονομία»: Eπιστολή Κυριαζή στον Υπουργό Ναυτιλίας για τις νέες αυξήσεις στα φορτηγά

admin