14/09/2025
Περιφερειακά

Οι ερωτήσεις και οι προτάσεις της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Βορείου Αιγαίου, για τη νέα περίοδο. Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας έθεσε ερωτήματα για το μεταναστευτικό και το Σάρλιτζα, ενώ έκανε και πρόταση για τη μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου (live streaming).

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, με δεδομένη την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τον πολύ χαμηλό ρυθμό προώθησης αιτούντων ασύλου στην ηπειρωτική χώρα, και της ασφυκτικής κατάστασης που δημιουργείται, ο κ. Χριστόφας ζήτησε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη σχετικά με τις κινήσεις της Περιφερειακής Αρχής.

Για την περίπτωση του ιστορικού κτιρίου του Σάρλιτζα και των ιαματικών λουτρών του στην περιοχή της Λουτρόπολης Θερμής, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες, κατατέθηκε επίσημα επιστολή, στην οποία σημειώνεται η συμφωνία της Περιφέρειας με το ΤΣΑΥ (πλέον ΕΦΚΑ) για την εκμετάλλευση του χώρου, η παρέλευση της προθεσμίας για τη λειτουργία των λουτρών (έως το τέλος του 2018) και η επί της ουσίας καμία εξέλιξη στο θέμα αυτό από το 2016. Στην επιστολή (στην οποία αναμένεται απάντηση εντός των επόμενων ημερών), ο κ. Χριστόφας ζητά ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έκανε ήδη ή πρόκειται να κάνει η νέα Περιφερειακή Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα.

Επιπλέον, ο κ. Χριστόφας έκανε την πρόταση να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου με live streaming, για να έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες στον χώρο των ΜΜΕ την ευκαιρία να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, σε μια κίνηση που θα ενισχύσει τη διαφάνεια αλλά και την ενημέρωση των πολιτών για όλα όσα αφορούν την Περιφέρεια.

Related posts

Νέο αίτημα αποζημίωσης για τους ελαιοπαραγωγούς

admin

Έργα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Οι παρεμβάσεις Καλτάκη για τη Χίο

admin

Σφοδρή διαμαρτυρία Καλτάκη για το κλείσιμο σχολείων σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

admin

Αυλαία για την Aegean Regatta 2025 στη Μυτιλήνη – Οι νικητές του αγώνα

admin

Προτάσεις Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυναμική» για την ανασυγκρότηση της Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

admin

Οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για τη Χίο: Οι προτάσεις Καλτάκη για την ανασυγκρότηση μετά την καταστροφή

admin

Ξεκάθαρη θέση Μουτζούρη στον Πλεύρη για τη Βάστρια: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι»

admin

Σύσκεψη για την Βάστρια

admin