22/08/2026
Δήμος

Ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ «Ηραία Πυθαγόρεια»

39762460_10217071650282118_735964159660785664_n

Με την εντυπωσιακή πομπή των γυναικών στον κεντρικό δρόμο και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο λιμάνι του Πυθαγορείου ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ «Ηραία Πυθαγόρεια».

Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του και οι εικόνες του φεστιβάλ κάνουν τον γύρω του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο και τις τηλεοπτικές καλύψεις, διαφημίζοντας το νησί της Σάμου στα πέρατα της γης.  Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες η θεατρική αναπαράσταση της αρχαίας εορτής στο Ηραίον και η μουσική ξενάγηση στα τραγούδια των αιώνων, που έγινε την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων στο Πυθαγόρειο.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ εντάχθηκαν στο Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς και υποστηρίχθηκαν από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ενώ τέθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η διεθνείς αναγνώριση του φεστιβάλ έχει επισημοποιηθεί και από την Εθνική Επιτροπή της UNESCO η οποία κατ’ επανάληψη έχει θέσει το φεστιβάλ υπό την αιγίδα της.

Ο Δήμος Σάμου ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ, τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν και όλους όσους υποστήριξαν οικονομικά την όλη προσπάθεια.

Φωτογραφία  Μανώλης Ζάννης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Καστανιά Μαρτυρικό Χωριό: Εκδηλώσεις μνήμης για τους 44 εκτελεσμένους, 29-30 Αυγούστου

Η Δυτική Σάμος ξεμπλοκάρει την ταφή τριών μεταναστών που έμεναν για χρόνια στα ψυγεία του νοσοκομείου

Πάνω από 11.000 ευρώ σε δύο δικαιούχους από το Κληροδότημα Γερογιαννάκη στη Σάμο

Βανδάλισαν το κυτίο του απινιδωτή στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

202η Επέτειος της Ναυμαχίας της Σάμου – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 5ης και 6ης Αυγούστου

Δυτική Σάμος: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυγούστου