18.9 C
Σάμος
13/10/2025
Σαμιακά

Παράταση των μέτρων αποφασίστηκε μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Επισήμως παράταση για μία εβδομάδα παίρνουν τα μέτρα που ισχύουν για την πανδημία μετά και την συνεδρίαση των επιστημόνων.

Συγκεκριμένα σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία και εξέτασε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας. Παρά τις αρχικές πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να διατηρηθεί η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, καθώς έκριναν ότι δεν θα πρέπει να καταργηθεί στην παρούσα φάση της πανδημίας.

Έτσι, το υφιστάμενο πλαίσιο ισχύει έως τις 23 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα.

Ποια μέτρα ισχύουν τώρα:

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Related posts

Νέο Προεδρείο στην Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Σάμου – Επίτιμος Πρόεδρος ο Αλ. Χρήστου

admin

Αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos λόγω απεργίας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

admin

Πανεργατική απεργία στις 14 Οκτωβρίου ενάντια στο 13ωρο

admin

Με 1566, MyHealth και finddoctors: Το Νοσοκομείο Σάμου εντάσσεται στο Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ραντεβού

admin

Ευάγγελος Μαρνέζος: Η Σάμος ταξιδεύει στο Λονδίνο με νέους τουριστικούς χάρτες

admin

Χειροπέδες σε δύο μέλη κυκλώματος διακίνησης – Έφερναν μετανάστες στο Ποτάμι Καρλοβάσου

admin

Πιστοποίηση από τα Special Olympics στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin

Γιατί δεν μονιμοποιούν τους εποχικούς πυροσβέστες; – Η απάντηση του Κοτρίδη

admin

Πάνω από 100 χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία στο τουριστικό λιμάνι της Σάμου

admin