22/08/2025
Πολιτικά

Παρέμβαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στον ν. Σάμου για την παιδιατρική φροντίδα στα νησιά μας

Περιγραφή εικόνας

Παρέμβαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στον ν. Σάμου για την παιδιατρική φροντίδα στα νησιά μας

Το σήριαλ με την παιδιατρική φροντίδα στα νησιά μας συνεχίζεται με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των άριστων που έχει τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά. Με την Σάμο να έχει μείνει εδώ και εβδομάδες με μία παιδίατρο για όλο το νησί και τους Ικαριώτες να ζουν σε παρατεταμένη ανασφάλεια λόγω της επιχειρούμενης μετακίνησης της δεύτερης παιδιάτρου του Νοσοκομείου Ικαρίας η κατάσταση στον νομό είναι εκρηκτική.

Γονείς, υγειονομικοί, συλλογικότητες, αυτοδιοικητικοί αντιδρούν στη μετακίνηση παιδιάτρων από το υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Ικαρίας προς το επίσης υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Σάμου. Και έχει απόλυτη βάση η κοινωνική διαμαρτυρία, καθώς η κάλυψη των αναγκών υγείας δεν μπορεί να καταλήγει σε διαγκωνισμό των νησιών για το ποια παιδιά είναι πιο σημαντικά; Συνιστά απόλυτη αποτυχία της εκάστοτε κυβέρνησης όταν η Πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την υγειονομική ασφάλεια, μικρών και μεγάλων, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η προφανής ανάγκη κάλυψης αυτού του κενού στην παιδιατρική φροντίδα της Σάμου είναι άμεση, απαιτεί επίσπευση των διαδικασιών στελέχωσης με μόνιμο και επαρκή τρόπο,  και ενεργοποίηση ενός στοχευμένου πλαισίου κινήτρων ώστε αυτή η θέση, όπως και κάθε άλλη θέση γιατρού στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, να καταστεί ελκυστική. Η άμεση λύση και μέχρι να καλυφθεί με μόνιμο τρόπο η δεύτερη παιδιατρική θέση στη Σάμο, πρέπει να αναζητηθεί στην αξιοποίηση-μετακίνηση προσωπικού από τις παιδιατρικές κλινικές των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παράγει (και) στην υγεία περισσότερη ανασφάλεια από όση μπορεί να αντέξει η κοινωνία, από όση μπορούν να αντέξουν τα νησιά μας.

 

Πένη Δεμερτζή

Μανόλης Κάρλας

Σταμάτης Βαρδαρός

Related posts

Ο Βουλευτής Σάμου για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου

admin

Θάνος Πλεύρης στη Σάμο: «Η Ελλάδα φιλική σε όποιον δικαιούται άσυλο και εχθρική στους παράνομους»

admin

Στη Σάμο την Πέμπτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης

admin

Αντιπαράθεση στη Σάμο για το «Μαρτυρικό χωριό» – Παρέμβαση από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

admin

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου: «Προτεραιότητα η περιφερειακή ανάπτυξη»

admin

Το ΚΚΕ(μ-λ) για τη συγκέντρωση-διαδήλωση στο Καρλόβασι

admin

Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στο «Τάγμα θυσίας» του ΔΣΕ στη Λέκκα

admin

«Δεν κάνω μικροπολιτική» λέει ο Χρ. Στεφανάδης απαντώντας στην ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών»

admin

«Έλενα Ακρίτα: Κάντε κάτι για να μη καταρρεύσει πλήρως το Νοσοκομείο Σάμου»

admin