24/05/2026
Σαμιακά

Περιορισμός κυκλοφορίας σε όσους διαμένουν σε ΚΥΤ

Περιοριστικά μέτρα και για τους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στα ΚΥΤ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ενημέρωσε ότι θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα οικεία αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Συγκεκριμένα, είπε θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης, ανά μία ώρα, σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα, μεταξύ 7 το πρωί και 7 το βράδυ.

Επίσης μίλησε για περιφράξεις των Κέντρων και για δημιουργία ιατρείων εντός των χώρων που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε σε μία πρώτη σειρά μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό στις δομές φιλοξενίες, την Υπηρεσία Ασύλου και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους – αναλυτικά το πρόγραμμα

Εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» στις 13 Ιουνίου

Σύλληψη στο Βαθύ για κλοπή 2.800 ευρώ από σπίτι

Αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου μετά τον βανδαλισμό σε παραλιακή επιχείρηση

Οφθαλμολογικό ιατρείο «Διόραση»: Υψηλού επιπέδου φροντίδα όρασης στη Σάμο

Διεθνείς διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 12 μέλη ΔΕΠ στους κορυφαίους ερευνητές