13/08/2026
Σαμιακά

Πρόεδρος Ένωσης ξενοδόχων Σάμου: Χαμηλές οι προκρατήσεις στον τουρισμό λόγω κρίσης

manos valis

Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται οι προκρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Μάνος Βαλής. Αυτό δικαιολογείται εν μέρει καθώς υπάρχει έντονη αβεβαιότητα σχετικά με την περεταίρω αύξηση των τιμών στην ενέργεια αλλά και γενικότερα μια δυσκολία στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών που δεν επιτρέπει στο μέσο ευρωπαίο να προγραμματίσει τις διακοπές του.

Ιδιαίτερα θετική χαρακτήρισε ο κ. Βαλής την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σάμου για τη δημιουργία Ενιαίου Οργανισμού Τουρισμού με ετέρους το ίδιο, την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και τους δύο δήμους του νησιού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη επίσκεψη του Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με τον οποίον είχαν συνάντηση παρουσία και του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου προ διμήνου για τα θέματα της τουριστικής προβολής του νησιού αλλά και για το θέμα του αυτόνομου περιπτέρου που θα έχει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στην έκθεση του Βερολίνου.

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΓΓ του ΕΟΤ στην Σάμο αναμένεται το σύνολο των φορέων τουρισμού του νησιού να  συμμετέχει στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Σάμου.
Πηγή :ertnews.gr
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ψήφισμα του Νοσοκομείου Σάμου για την απώλεια του Νίκου Κακλαμάνη

Σάμος: Επείγουσα αεροδιακομιδή 13χρονου στην Αθήνα με συμπτώματα νόσου των δυτών

Ο πρώην Διοικητής ΓΝ Σάμου Λάζαρος Θεόφιλος προτείνει να ονομαστεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σε «Νίκος Κακλαμάνης»

«Ήξερες να ακούσεις, να απαντήσεις, να συμβουλέψεις»: Ο διευθυντής της ΜΕΘ Γ.Ν. Σάμου Φάμπιο Τζιαρντίνα αποχαιρετά τον Νίκο Κακλαμάνη 

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακλαμάνης

Ιατρική Απόβαση 2026»: φοιτητές Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου