26/11/2025
Σαμιακά

Ροταριανοί Όμιλοι Ελλάδος & Κύπρου για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία

Την Τετάρτη, 7 Απριλίου, οι Ροταριανοί Όμιλοι Ελλάδος και Κύπρου πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη επετειακή εκδήλωση προς τιμήν των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Συνδιοργανωτής Όμιλος, ο Ροταριανός Όμιλος της Σάμου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Θέμα της Ομιλίας του: «Η θαλάσσια ισχύς και η συμβολή της στην Επανάσταση του 1821».

Ο ομιλητής μεταξύ άλλων, εξήρε την καταλυτική συνεισφορά των Σαμίων στον εθνικό απελευθερωτικό μας αγώνα. Ο ιδρυτικός πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Σάμου, κ. Ευγένιος Χαρδαβέλλας, δήλωσε ότι είναι απολύτως ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την συνεισφορά του Ροταριανού Ομίλου της Σάμου, στην διοργάνωση μιας τόσο σπουδαίας εκδήλωσης, καθώς η Ελλάς και η Κύπρος ως ένα Σώμα, συνεχίζουν να μάχονται υπέρ της Ελευθερίας εν γένει και της Δημοκρατίας ιδιαιτέρως. Επίσης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η μόνη ελπίδα για ένα ασφαλές μέλλον, είναι η διατήρηση και συνέχεια στο όμαιμον, το ομόθρησκον, το ομόγλωσσον και το ομότροπον των Ελλήνων.
Η Εκδήλωση έκλεισε όπως πάντοτε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Related posts

Παρουσίαση του «Ούντο» της Έλενας Χουσνή στο Μαλαγάρι με συνδιοργανωτή τον «ΕυΠο»

Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στις 4 και 5 Δεκεμβρίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου

Απεβίωσε ο Νικόλαος Σούτος – Επιθυμία της οικογένειας για δωρεές αντί στεφάνων σε φορείς της Σάμου

Η 79 ΑΔΤΕ και το Μουσικό Σχολείο Σάμου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τις ΚΟΜΥ Σάμου τον Νοέμβριο