14/08/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Σάμος: Καταδίωξη για τη σύλληψη διακινητή μεταναστών

LIMENARXEIO

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού διακινητή μετά από καταδίωξη με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, που μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος 10 παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου προχώρησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού, το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του, ηλικίας 38 ετών, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα».

Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του ταχύπλοου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως της Σάμου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Βαθύ: Παρέλαβε δέμα με ηρωίνη από κούριερ, τον περίμενε η Δίωξη Ναρκωτικών

Σύλληψη για ναρκωτικά στο Κοκκάρι: Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Επεισόδιο με μαχαίρι στο Κοκκάρι της Σάμου, συνελήφθη ο δράστης

Σάμος: «Μπαράζ» συλλήψεων σε δύο ημέρες, από ναρκωτικά και κλοπή μέχρι κακοποίηση σκύλων και επικίνδυνη οδήγηση

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 86χρονος λουόμενος στον Φάρο Ικαρίας

Κλείνει το απόγευμα ο δρόμος προς Πυθαγόρειο λόγω των εκδηλώσεων για τη Ναυμαχία της Μυκάλης