31.9 C
Σάμος
28/07/2025
Δήμος

Στη ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι Αν.Σάμου και Μυτιλήνης για το μεταναστευτικό

Περιγραφή εικόνας

 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Β.Αιγαίου Στρατής Κύτελης και ο Δήμαρχος Αν.Σάμου Γιώργος Στάντζος συμμετείχαν στο σημερινό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατόπιν κοινού τους αιτήματος.

Στις εισήγησεις τους αναφέρθηκαν στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, στην κοινή δήλωση των 5 Δημάρχων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στην μη υλοποίηση εκ μέρους των κεντρικών κυβερνήσεων άμεσων μέτρων στήριξης σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους των τοπικών κοινωνίων που πλήτονται.

Το συμβούλιο της ΚΕΔΕ ανταποκρινόμενο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία την άμεση ενίσχυση των Δήμων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα καθώς επίσης την αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα προκείμενου να επιτευχθεί η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Related posts

Σάμος- Έρχεται διήμερο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

admin

Πρόσκληση για Τακτική δια ζώσης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Ευχαριστίες για το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

admin

Χρηματοδότηση για στατική ενίσχυση Δ.Σ. – Νηπιαγωγείο Βαθέος και Δ.Σ. Πυθαγορείου

admin

42.000€ για δύο συναυλίες στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουμαιίκων, Ιωάννης Καλούσος – «Δεν αξίζει πλέον τον κόπο»

admin

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο»

admin

«Απογοητευτική» η εικόνα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, λέει η ΑΝΑ.Σ.Α

admin