18/06/2026
Πολιτικά

Στη Λέσβο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις ευχαριστίες του προς τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσφορά τους στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο.  Αργότερα προέβη στην εξής δήλωση:

«Στη Λέσβο είχα την ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων στο Λιμενικό, στο Ναυτικό και στην Αστυνομία μας για την προσφορά τους στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας. Στην 98η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής ευχήθηκα στα στελέχη για το νέο έτος. Μέσα από τις δυσκολίες του 2020 βγήκαμε ισχυρότεροι, πιο ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο να θωρακίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόπο ουσιαστικό.

Επισκέφτηκα το προσωρινό ΚΥΤ στο Καρα Τεπέ και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους τοπικούς παράγοντες και ενημερώθηκα τόσο για τη λειτουργία της δομής όσο και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεκινώντας από τα αντιπλημμυρικά.

Τέλος, στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης ευχαρίστησα γιατρούς και νοσηλευτές για τον αγώνα που έδωσαν αυτή τη χρονιά. Το 2021 με τον εμβολιασμό θα αφήσουμε πίσω μας σταδιακά αυτή την περιπέτεια. Όμως η πανδημία ήταν μία ευκαιρία να δούμε τις χρόνιες αδυναμίες του ΕΣΥ και να το ενισχύσουμε»  .

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Το ΚΚΕ Σάμου επικρίνει τις αντιδράσεις για τη μεταφορά μεταναστών

Αλλαγές στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου: Φεύγει ο Κουτουλάκης, έρχεται ο Μάγγος

Επιβεβαιώνεται η μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη στη Σάμο: Οι διαβεβαιώσεις Πλεύρη στον Στεφανάδη

Παράταση για τις ιαματικές πηγές ζητούν ο Δήμος Δυτικής Σάμου και ο Δήμος Ικαρίας

1,25 εκατ. ευρώ στους δήμους Σάμου και Ικαρίας – Τι αποφάσισε η ΚΕΚΑ

Νίκος Στεφανής: «Δεν ανήκω πλέον στη ΝΔ, με πλήγωσαν και πλήγωσαν το νησί μου»