02/09/2026
Περιφερειακά

Συνάντηση Δ. Καιρίδη με Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη

35fa9a6c-6c5f-4329-bd3d-81b8c6c5cdef

O Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Ο κ. Μουτζούρης, ο οποίος ας σημειωθεί, επισκέπτεται για πρώτη φορά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ευχαρίστησε τον κ. Καιρίδη για την καθοριστική συμβολή του στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των νησιωτών για την παροχή διευκολύνσεων για την επίσκεψη Τούρκων πολιτών σε νησιά του Αιγαίου (visa).

Ο κ. Καιρίδης τόνισε προς τον συνομιλητή του ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και ιδίως η Λέσβος και η Σάμος, έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος της μεταναστευτικής πίεσης και πως η ελληνική πολιτεία είναι και θα είναι πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες για την ασφάλεια και την οικονομική τους ευημερία.

Τόσο ο κ. Καιρίδης όσο και ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισαν ότι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη στενή συνεργασία Υπουργείου και Περιφέρειας και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού με στόχο την εξυπηρέτηση τόσο του περιφερειακού όσο και του εθνικού συμφέροντος.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Γιάννης Κατσούλης: Ο γιατρός που έγινε η φωνή των νησιών μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου

Πυροσβεστική Βορείου Αιγαίου: Εξαιρετικά επικίνδυνες οι συνθήκες για πυρκαγιές

Βόρειο Αιγαίο: Κοινή τοποθέτηση κατά νέων μεταφορών μεταναστών – Αποφάσεις από Περιφέρεια και Δήμους την επόμενη εβδομάδα

Έκτακτη σύσκεψη Μουτζούρη για τη μεταφορά μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο

Την Παρασκευή ξεκινά ο 3ος ψεκασμός δακοκτονίας σε επτά περιοχές

Τελευταίο αντίο αύριο στον Δημήτρη Καρύδη, μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου