16.7 C
Σάμος
22/04/2025
Περιφερειακά

Συνεχίζουν Περιφέρεια-Δήμοι τον αγώνα. Δυναμική Συμμετοχή των φορέων της Σάμου ζητά ο Πανουράκης

 

Μετά τα χθεσινά και σημερινά επεισόδια φαίνεται πως η Περιφέρεια και οι Δήμοι κλιμακώνουν την αντίδρασή τους απέναντι στην Κυβέρνηση. Πριν απο λίγο το γραφείο του Περιφερειάρχη έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καταδικάζουν τη βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών.Καταγγέλουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των οδών.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν σε γενική απεργία αύριο Τετάρτη 26/02/2020.

Δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τους παρισταμένους των Περιφερειακών Παρατάξεων και τους Δημάρχους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου καλεί σήμερα στις 18:00 τους φορείς του νησιού στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για λήψη αποφάσεων προκειμένου και η Σάμος να συμμετέχει δυναμικά όπως και τα υπόλοιπα νησιά στις κινητοποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Εξαιτίας της σημερινής αναστολής λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κατάπτυστα γεγονότα που συμβαίνουν στην Λέσβο και την Χίο δεν είναι εφικτό να ειδοποιήσουμε με άλλο τρόπο τους φορείς του νησιού της Σάμου να συμμετέχουν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα στις 18:00 με θέμα συζήτησης την λήψη αποφάσεων για συμμετοχή και οργάνωση δράσεων αντίστασης στα ετσιθελικά και αυταρχικά σχέδια της Κυβέρνησης.

Παρακαλώ όπως τα τοπικά μέσα αναπαράγουν την παραπάνω ανάρτηση. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη τούτες τις δύσκολες για τα νησιά μας ώρες.»

Βασίλειος Πανουράκης
Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

 

Related posts

Το ευχετήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη

admin

286 δωρεάν μαστογραφίες και δύο εσπερίδες ευαισθητοποίησης στη Σάμο- Ευχαριστήριο

admin

Συνεδριάζει στη Σάμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου – Τα Θέματα

admin

Παρέμβαση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό: “Η οικειοθελής επιστροφή δεν είναι λύση, η Ευρώπη παρεμποδίζει τη βασική λύση”

admin

Συνάντηση Μουτζούρη με την Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου: Στήριξη στα αιτήματα για καλύτερη ποιότητα ζωής

admin

Πλήρως προσβάσιμοι όλοι οι χώροι της ΠΕ Σάμου μετά την τοποθέτηση Αναβατορίου στο Αμφιθέατρο

admin

Ελβετική Δημοσιογραφική αποστολή στη Σάμο και την Ικαρία για την προώθηση του Τουρισμού

admin

Πέθανε ο Δημήτρης Βουνάτσος

admin

Στο “Χιώτικο Σπίτι” της Νέας Υόρκης ο Κώστας Μουτζούρης

admin