27.8 C
Σάμος
05/07/2025
Δήμος

Σχόλιο Γ. Στάντζου για τη χρηματοδότηση προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024»

Banner Samos24

Ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού Ανανέωσης-Συμμετοχής-Ανάπτυξης «Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο» και πρώην Δήμαρχος, κ. Γεώργιος Στάντζος, έκανε σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την έγκριση πρότασης του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024».

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης

Ο κ. Στάντζος ανέφερε συγκεκριμένα:

“Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» για τη δράση «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών». Η χρηματοδότηση ανέρχεται στις 180.000 ευρώ και αφορά τη διαχείριση της καύσιμης ύλης πέριξ των οικισμών του Δήμου και την εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν ζώνες που θα επιβραδύνουν ή και θα ανακόψουν μια πυρκαγιά προς κατοικημένες περιοχές”.

Ο κ. Στάντζος εξήρε την πρόσθετη χρηματοδότηση του Δήμου Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότηση είναι μεν ανεπαρκής για ένα νησί με τόσο μεγάλη δασοκάλυψη, αλλά αποτελεί ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη δίκαιης και τεκμηριωμένης κατανομής της χρηματοδότησης στις κοινότητες, καθώς και την άμεση υλοποίηση των παρεμβάσεων χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες.

Related posts

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο»

admin

«Απογοητευτική» η εικόνα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, λέει η ΑΝΑ.Σ.Α

admin

Βαγγέλης Μαρνέζος: “Η Γαλάζια Σημαία γεμίζει χαρά την ακτή μας στο Ποτάμι Καρλοβάσου”

admin

Προσοχή: Άνεμοι έως 9 μποφόρ από το Σάββατο στη Σάμο

admin

Ανατολική Σάμος: Παραιτήθηκε απο Εντεταλμένος Σύμβουλος o Δημήτρης Βλασιάδης

admin

Συμμετοχή του Αντιδημάρχου Μανώλη Νικολού στην 17η Πανελλήνια Σύνοδο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

admin

«Αιδώς και ως εδώ!»: Η Συμμαχία Πολιτών κατηγορεί τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου για «καπηλεία» έργων

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου-Αιδώς Αργείοι : “Με έργα απαντάμε στον εκνευρισμό της αντιπολίτευσης”

admin