24/09/2026
Σαμιακά

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Όχι στις κάμερες στα σχολεία

ΤΑΞΗ
Κατά της τοποθέτησης καμερών στους σχολικούς χώρους τάσσεται ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών  Σάμου, χαρακτηρίζοντας την τροπολογία ως απαράδεκτη, η οποία καταλύει κάθε έννοια ιδιωτικότητας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Ο Σύλλογος αναφέρει:
Η απαράδεκτη τροπολογία που έφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εντελώς αιφνιδιαστικά σε ψήφιση, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την Παρασκευή 8/5/20 και αφορά στη μετάδοση μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο μέσα στις σχολικές τάξεις, δε θα περάσει. 
Με τη συγκεκριμένη διάταξη καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατίας, ιδιωτικότητας, προστασίας προσωπικών δεδομένων και παιδαγωγικών αρχών, αλλοιώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία, διαταράσσεται η παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικών-μαθητών, περιορίζεται η παιδαγωγική και διδακτική ελευθερία. 
Η διδασκαλία είναι μια ζωντανή συμμετοχική διαδικασία και όχι ακαδημαϊκή διάλεξη. 
Καταγγέλλουμε κάθε ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας που προσβάλλει και εκθέτει προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η σχολική τάξη δεν παραβιάζεται. Η προστασία της ανηλικότητας είναι συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη. 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου : 

· ζητά άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης 

· καλεί τους γονείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας 
Κανείς να μην επιτρέψει την εφαρμογή της.

Απαιτούμε σεβασμό σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Ο,τιδήποτε άλλο θα μας βρει απέναντι.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τους πολίτες να καταγγέλλουν παράνομες ενέσεις botox

Σάμος: Στις τουρκικές ακτές εντοπίστηκε νεκρός ο 50χρονος που αγνοούνταν

Δύο νέα μηχανήματα στο Νοσοκομείο Σάμου: τι εξυπηρετούν σε νεογνά και επείγοντα

Κλιμάκιο του ΥΠΕΝ στη Σάμο για τους αγριόχοιρους

Ειδικό εποχικό βοήθημα οικοδόμων: Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου, ποσό 1.064,12 ευρώ

Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 50χρονο Τούρκο που έπεσε από σκάφος αναψυχής