19/10/2025
Δήμος

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

Ταξιδεύοντας στην Ιστορία με τον Καραγκιόζη

Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στην ιστορία της Σάμου μας επιφυλάσσει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, καθώς στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ναυμαχία της Σάμου, συνεργάζεται με τον «Θίασο Καραγκιόζη Σάμου» και τον «Φιλοτεχνικό Όμιλο Σάμου» για να παρουσιάσουν την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου».

Πρωταγωνιστές σε αυτό το ξεχωριστό θεατρικό έργο δεν θα είναι άλλοι από τους ήρωες της Σαμιακής Επανάστασης, τον Λυκούργο Λογοθέτη, τον Κωνσταντίνο Λαχανά, τον Κλεάνθη και φυσικά, την αγαπημένη οικογένεια του Καραγκιόζη.

Μέσα από την τέχνη του θεάτρου σκιών, η ιστορία της Σάμου ζωντανεύει με έναν μοναδικό τρόπο. Τα παιδιά του Θιάσου Καραγκιόζη Σάμου, ο Γιάννης, ο Κωνσταντίνος και ο Χριστόφορος, με την αγάπη τους για το θέατρο σκιών και το νησί, υπόσχονται να μας χαρίσουν μια αξέχαστη παράσταση που θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 27 Απριλίου 2024 και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου. Μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία του τόπου μας μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, αυτό της τέχνης και της διασκέδασης.

Related posts

78 δημότες συμμετείχαν στην πιλοτική λειτουργία του Κολυμβητηρίου Καρλοβασίου

admin

Η Άννα Αντωνίου – Καργιωτάκη παραιτήθηκε από τη δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου κατά της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση απορριμμάτων

admin

Με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Σάμου ο Λ. Στασινής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo

admin

Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου: Μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο

admin

14 κρίσιμα ζητήματα σε εκκρεμότητα – Παρέμβαση της Δημοτικής Παράταξης «Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο»

admin

Η Σάμος «ταξιδεύει» στο Λονδίνο: Αυτόνομο περίπτερο στη WTM 2025

admin

Βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Τρίτης 9/10  έως το απόγευμα της Τετάρτης 8/10

admin

Σάμος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες απο απόψε μέχρι αύριο το μεσημέρι

admin