20.5 C
Σάμος
14/10/2025
Σαμιακά

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου αρχίζει η καθαίρεση των κωδοναστασίων του Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου

Η διαδικασία καθαίρεσης των κωδονοστασίων του Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ανατολικής Σάμου, κ. Μιχάλης Γεωργούδης. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αρμονία, ο κ. Γεωργούδης ανέλυσε τις προκλήσεις και τις επιτυχίες της διαδικασίας, υπογραμμίζοντας την ταχύτητα ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργούδη, ένα τέτοιο έργο συνήθως απαιτεί έως και 17 μήνες για να ολοκληρωθεί, ωστόσο στην περίπτωση αυτή ολοκληρώθηκε σε μόλις 3,5 μήνες. “Αυτή η επίτευξη αποδίδεται στη συνεργασία πολλών φορέων, από τον τελευταίο υπάλληλο μέχρι το δήμαρχο και τον Σεβασμιότατο, καθιστώντας δυνατή την ταχύτερη υλοποίηση του έργου. Παρά τις αρχικές καθυστερήσεις λόγω της πρώτης επιτροπής, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα” υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος.

Η έναρξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αρχικά οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την καθαίρεση του μπροστινού καμπαναριού, το οποίο βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, με στόχο να επιτρέψει την επαναλειτουργία της κεντρικής οδού. Στη συνέχεια, ο εργολάβος θα προχωρήσει στην κατεδάφιση του δεύτερου κωδοναστασίου που βρίσκεται στην πλευρά του πάρκινγκ.

Ο κ. Γεωργούδης επισήμανε ότι η απομάκρυνση των κωδονοστασίων απαιτεί προσεκτική ασφάλιση της κατασκευής για την αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 7 με 10 ημέρες για κάθε κωδονοστάσιο, με την τοποθέτηση σκαλωσιών από το κάτω μέρος μέχρι την κορυφή της κατασκευής. Η κυκλοφορία θα διακόπτεται προσωρινά για την απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης, και η πλήρης επαναφορά της κυκλοφορίας αναμένεται μέχρι τις 15-20 Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα.

Τα δύο καμπαναριά του ναού είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε το νησί το 2020. Οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων είχαν αφήσει τα κωδωνοστάσια σε μια εύθραυστη κατάσταση, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών

Related posts

Απεργιακή κινητοποίηση στη Σάμο κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

admin

Σφοδρή επίθεση Βολακάκη: «Η ΕΤΕΜ ουσιαστικά δεν υπάρχει – Ολοκλήρωσε το έργο της προεκλογικά για να ρίξει στάχτη στα μάτια»

admin

Αναβολή της δίκης του 47χρονου εκπαιδευτικού για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

admin

Νέα αποβίβαση μεταναστών στη Σάμο — Καρέ καρέ η άφιξη στη παραλία Τσάμπου

admin

Νέο Προεδρείο στην Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Σάμου – Επίτιμος Πρόεδρος ο Αλ. Χρήστου

admin

Αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos λόγω απεργίας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

admin

Πανεργατική απεργία στις 14 Οκτωβρίου ενάντια στο 13ωρο

admin

Με 1566, MyHealth και finddoctors: Το Νοσοκομείο Σάμου εντάσσεται στο Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ραντεβού

admin

Ευάγγελος Μαρνέζος: Η Σάμος ταξιδεύει στο Λονδίνο με νέους τουριστικούς χάρτες

admin