10/11/2025
Πολιτικά

Την άμεση τοποθέτηση της Παιδιάτρου κ. Λάμπρου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ζητούν οι Πολύτεκνοι Σάμου

Με αφορμή την επείγουσα ανάγκη για την κάλυψη της θέσης παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, ο Συλλογος πολυτέκνων Σάμου και Ικαρίας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες αρχές και στον Πρωθυπουργό.

Η επιστολή, η οποία παραθέτει λεπτομερώς τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης και ζητά την άμεση και νόμιμη εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών για την τοποθέτηση της κ. Δήμητρας Λάμπρου στη θέση της παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Η κ. Δήμητρα Λάμπρου, παιδίατρος με πολυετή εμπειρία και ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων, ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα της Εντεταλμένης Συμβούλου Υγείας του Δήμου Δυτικής Σάμου μετά από την εκλογή της ως Δημοτική Σύμβουλος κατά τις Δημοτικές Εκλογές του 2023.

Στις 7 Ιανουαρίου 2024, κατέθεσε αίτηση μετακίνησής της για το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, δεδομένου ότι το κέντρο εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους χωρίς να διαθέτει παιδίατρο. Παρά την έγγραφη και νόμιμη αίτησή της, η οποία συνοδεύτηκε από συνεχείς τηλεφωνικές εκκλήσεις για απάντηση, η αίτησή της δεν έτυχε ανταπόκρισης και τέθηκε στο αρχείο, όπως ενημερώθηκε στις 1 Μαΐου 2024 από τη 2η ΔΥΠΕ.

Η κ. Λάμπρου, ως η μοναδική παιδίατρος του Νοσοκομείου Σάμου επί επτά και πλέον χρόνια, έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία το λαθρομεταναστευτικό, το προσφυγικό, τον φονικό σεισμό, καθώς και την επιδημία του COVID-19, χωρίς καμία εξωτερική υποστήριξη. Για τις υπηρεσίες της έχει βραβευτεί και έχει αναγνωριστεί πανελλαδικά.

Με τον διορισμό νέας παιδίατρου στο Νοσοκομείο Σάμου και την πρόσληψη δεύτερης παιδίατρου με σύμβαση, δεν υφίσταται πλέον πρόβλημα που να εμποδίζει τη μετακίνηση της κ. Λάμπρου. Ως εκ τούτου, οι πολύτεκνοι γονείς της Δυτικής Σάμου ζητούν την άμεση και νόμιμη τοποθέτηση της κ. Λάμπρου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Η απόσταση των 35 έως 75 χιλιομέτρων που πρέπει να διανύσουν οι κάτοικοι για να φτάσουν στην παιδιατρική του Νοσοκομείου Σάμου καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την τοποθέτηση παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. Η τοποθέτηση αυτή θα δείξει σεβασμό προς την πολύτεκνη μητέρα και την υποχρέωση της Πολιτείας για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.

Related posts

Ο Δημήτρης Γλυμής εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό της 113ης Επετείου Ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα

admin

Ο Δημήτρης Πετρούσκας υποψήφιος για την προεδρία της της ΔΕΕΠ Σάμου της ΝΔ

admin

Στη Βουλή τα στοιχεία για το τέλος κρουαζιέρας – Πάνω από 28 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2025

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Οι πιο βαθιοί σεισμοί δεν είναι της γης, αλλά της ψυχής»

admin

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

admin

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

admin

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο

admin

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin