H Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τιμάται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, την ημέρα που η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε, το 1948, την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πρόκειται για ένα κείμενο ορόσημο, το οποίο διακηρύσσει τα αναφαίρετα δικαιώματα που κάθε ανήκουν σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, γλώσσα, πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις, εθνική ή κοινωνική καταγωγή, τόπο γέννησης, οικονομική ή άλλη κατάσταση.
Τιμώντας αυτό το σημαντικό ορόσημο, η Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανάμεσα σε άλλους φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Αλέξια, την Κυπριακής καταγωγής γνωστή καλλιτέχνιδα, σε μια δίωρη προσωπική διαδικτυακή συναυλία, που θα μεταδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2021 στις 9:00 μ.μ. ζωντανά στην επίσημη σελίδα της Alexia στο Facebook: www.facebook.com/AlexiaVassiliouPage
Στις 15 Δεκεμβρίου η Αλέξια μοιράζεται την πλατφόρμα της με προσκεκλημένους ειδικούς καλεσμένους που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μαζί, φέρνουν στο προσκήνιο την ισότητα των φύλων, τη σεξουαλική βία, την εμπορία ανθρώπων, τις γυναίκες, τα παιδιά, τη νεολαία, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και άλλες ομάδες πολιτών, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο περιεκτικής κοινωνίας χωρίς ρατσισμό και ξενοφοβία.
Στους καλεσμένους περιλαμβάνονται η Επίτροπος για την Ισότητα της ΕΕ, Helena Dalli, η επιζήσασα της γενοκτονίας στη Ρουάντα, Dydine Umunyana, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ακαδημίας Ηχογραφήσεων – Βραβεία GRAMMY, Jeriel Johnson και η Αμερικανίδα Τουρκικής καταγωγής συνθέτρια μουσικής κινηματογράφου Pinar Toprak («CaptainMarvel», «Fortnite»). Ειδικές μουσικές συμμετοχές από τους νέους της Κύπρου θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα, καθώς επίσης και ένα μοναδικό ντουέτο επανασύνδεσης με τον επί χρόνια συνεργάτη της Αλέξιας, πρωτοπόρο της ελληνικής ροκ, Κώστα Τουρνά.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες: https://fb.me/e/3leLlBEHe
Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία. Κάθε άνθρωπος δικαιούται να ζει χωρίς φόβο.
Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναζητά άσυλο από τις διώξεις.