03/07/2026
Σαμιακά

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40»

20231202_205323

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση «Εικόνες και μνήμες του ’40» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπασιάκου το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40»

Η Θεατρική ομάδα παρουσίασε ένα αφιέρωμα ιστορικού χαρακτήρα, με σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου της εποχής, το οποίο ενσάρκωσαν επί σκηνής αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι του Σώματος.

 

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40»

Περιλάμβανε θεατρικό αναλόγιο, μέσα από το οποίο οι θεατές είχαν την ευκαιρία να “ταξιδέψουν” στην ιστορική εκείνη εποχή, συνοδεία προβολής γνωστών αλλά και σπάνιων βίντεο του Πολεμικού Μουσείου, διανθισμένων με λογοτεχνικά αποσπάσματα, τραγούδια και ηχητικά εκείνης της περιόδου και το θεατρικό μονόπρακτο «Ο φανταράκος», του Αλέκου Σακελλάριου, το οποίο παρουσιάζει την αγωνία μίας απλής οικογένειας της εποχής, η οποία περιμένει την επιστροφή του γιου της από το μέτωπο, μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, την άνοιξη του 1941.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του  Δήμου Ανατολικής Σάμου.

 

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40»Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40» Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση  της ΕΛΑΣ «Εικόνες και μνήμες του ’40»

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κυκλοφόρησε το «Τριγωνάκι», το πρώτο τσίπουρο του ΕΟΣ Σάμου

Ενισχύεται με 13 πυροσβέστες η Σάμος και η Ικαρία, 38 θέσεις συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο

Χωρίς ρεύμα μένουν τα ξημερώματα της Κυριακής Σάμος Φούρνοι και Θύμαινα

Υποχώρησαν 22,5% οι αφίξεις από την Τουρκία στη Σάμο τον Ιούνιο, ανακάμπτει ο Ιούλιος

Αποχή διαρκείας στα ΚΕΠ από 2 Ιουλίου για τις διαδικασίες Μεταφορών

«Η 30ή Ιουνίου δεν ήταν δέσμευση αλλά αρχική εκτίμηση» απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου για Αιμοδυναμική Μονάδα και Μαγνητικό Τομογράφο