21.1 C
Σάμος
15/05/2025
Πολιτικά

«Υπερκομματικός διάλογος για δραστικές λύσεις σε θέματα υγείας. Όχι λαϊκισμός με τον πόνο των συμπολιτών μας»

Προσκεκλημένος του Δημοσιογράφου Γιώργου Πατσομύτη στο Ράδιο Αρμονία 103,2 ήταν σήμερα ο Γραμματέας της ΔΕΕΠ Σάμου κ. Γιώργος Καλτάκης.

Σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο Σάμου και την κριτική του Σύριζα ο κ. Καλτάκης επεσήμανε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο στην προκειμένη χρονική περίοδο το νοσοκομείο Σάμου βιώνει καλύτερες ημέρες από την εποχή της διαβυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την πίεση που υπήρχε στη δομή υγείας με τον λανθασμένο χειρισμό του προσφυγικού μεταναστευτικού.

Στην αναφορά του ο κ. Καλτάκης παρέθεσε άρθρο από το 2018 (Κυβέρνηση Σύριζα)   και συγκεκριμένα άρθρο της Ναυτεμπορικής στο οποίο ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ κρούει το καμπανάκι για τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σάμου.

Ο κ. Καλτάκης επεσήμανε πως παρά τα περιθώρια βελτίωσης στον τομέα της υγείας οι Σαμιώτες πλέον μπορούν να επισκεφτούν το νοσοκομείο Σάμου αξιοπρεπώς κάτι  που επί διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να γίνει λόγω του υπερπληθυσμού μεταναστών και προσφύγων, γεγονός που είχε προκαλέσει και την παραίτηση ιατρών. Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο ανέγνωσε απόσπασμα από τις ημέρες που μόλις είχε αλλάξει η Κυβέρνηση, στο οποίο  η τότε διοίκηση αναγνώριζε την απελπιστική κατάσταση που υπήρχε με την πολυήμερη παραμονή μεταναστών και προσφύγων στη δομή υγείας.

Ο Γραμματέας της ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου συνεχάρει την διοικήτρια για τις προσπάθειες που έχει κάνει από την ημέρα που ανέλαβε καθώς ανέγνωσε και τις προσλήψεις προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί ένα χρόνο τώρα. Παράλληλα  αναγνώρισε ο κ. Καλτάκης ως επιτυχία τον διορισμό ενός ατόμου με σπουδές πάνω στο αντικείμενο που έχει κληθεί να υπηρετήσει αφήνοντας υπαινιγμούς  οτι αυτό  μέχρι σήμερα δεν συνέβαινε καθώς οι διορισμοί διοικητών  είχαν καθαρά πολιτικό κριτήριο  και μόνο.

Για το Δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με θέμα την υγεία ο κ. Καλτάκης τόνισε πως στην πολιτική ατζέντα των θεσμών είναι η διεκδίκηση από τον κεντρική εξουσία, ωστόσο ο τρόπος που γίνεται φανερώνει κατά πόσο η διεκδίκηση έχει στόχο την λύση του προβλήματος ή την δημιουργία χάους.

«Το μοντέλο του συστήματος υγείας στην Ελλάδα ειδικά μετά την οικονομική κρίση έχει πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα όχι μόνο στην επαρχία. Απαιτείται πλέον μια Κυβέρνηση  να κληθεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τις παθογένειες του μοντέλου συστήματος υγείας και με παρεμβατικό τρόπο να  καταφέρει την βελτίωση της κατάστασης. Αυτό θα βοηθούσε ουσιαστικά την ελληνική κοινωνία. Αυτό που βλέπουμε μέχρι σήμερα είναι κόμματα που κάνουν μόνο κριτική. Δεν πρέπει να λαϊκίζουμε με τον πόνο και τα προβλήματα των συμπολιτών μας αλλά υπερκομματικά να γίνει διάλογος για δραστικές λύσεις.» Ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του Δημοσιογράφου για την κριτική που δέχτηκε το ερχόμενο ιατρικό συνέδριο ο κ. Καλτάκης επεσήμανε πως μόνο θετικό πρόσημο έχει για το νησί μια τέτοια διοργάνωση καθώς η παρουσία κορυφαίου  επιστημονικού ιατρικού προσωπικού σε συνδυασμό με την παρουσία της πολιτικής ελίτ που θα παρευρίσκεται δίνει  μια μεγάλη ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί από τους φορείς της Σάμου  το συνέδριο ως μοχλός και μέσο  επικοινωνίας των προβλημάτων σε θέματα υγείας που υπάρχουν στην παραμεθόριο κάτι που όπως τόνισε πρόκειται να γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δια μέσω του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη χωρίς παράλληλα όμως να εκμηδενιστεί καμία προσπάθεια που έχει ήδη γίνει.

Τελειώνοντας ο κ. Καλτάκης επεσήμανε πως η Κυβέρνηση πρωτοτύπησε για ακόμα μια φορά ενισχύοντας ουσιαστικά την οικονομία της Σάμου με την χρήση του Samos pass κάτι που δεν είχε συμβεί στην Μυτιλήνη μετά τον σεισμό που είχε προκληθεί στην Βρίσα.

Related posts

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Αποζημιώσεις Αμπελουργών: Γιατί η Σάμος δεν εντάχθηκε στο “Μέτρο 23”; Η απάντηση του Υπουργού

admin

Δ.Ο.Υ. Σάμου: Δεν καταργείται – Ανακοίνωση του Βουλευτή μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών

admin

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Σάμου: “Όχι στις ανεμογεννήτριες – Κάλεσμα σε αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί”

admin

Νέα Αριστερά: “Η Fraport αποφασίζει για τις Βάσεις Πυροσβεστικής;” Ερώτηση για τη μεταφορά από τη Σάμο στη Λήμνο

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Μητσοτάκη: Τα ζητήματα Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο επίκεντρο

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Κικίλια: Διαβεβαιώσεις για ακτοπλοΐα, εισιτήρια και μεταφορικό ισοδύναμο

admin

Άρθρο του Κώστα Τζίχα-Γιατί έρχεται ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Σάμο;

admin