24/04/2026
Δήμος

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δήμων της Σάμου και του Πολωνικού-Ελληνικού Βιομηχανικού & Εμπορικού Επιμελητηρίου υπεγράφη χθες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Βαρσοβία παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος κ. Μιχαήλ Δαρατζίκη και της ακολούθου κας Σοφίας Μαρίας Μπαγατέλα.

Το σύμφωνο  υπέγραψαν  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Αθανασιάδης και οι εξουσιοδοτημένοι  Αντιδήμαρχοι  Τουρισμού κ. Δημήτρης Βολακάκης από το Δήμο Δυτικής Σάμου  και  κ. Δέσποινα Κάιλα από το Δήμο Ανατολικής  Σάμου επισφραγίζοντας την συνεργασία  μεταξύ των φορέων.

Από το  Πολωνικό Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο συμμετείχαν   ο Γενικός Γραμματέας κ. Dariusz Kantoch  και  κ. Andrian Nowierski και το μέλος κ. Pawel Mamcarz.

Παρόντες ήταν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Σάμου κα. Ιωάννα Πατρώνη και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Δημήτρης Έλληνας.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η από κοινού προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της πολωνικής  επιχειρηματικότητας και βιομηχανίας, η διοργάνωση και προώθηση κοινών εκδηλώσεων μεταξύ των  φορέων, καθώς γενικότερα η ανάπτυξη των ελληνικών και ελληνοπολωνικών  συμφερόντων.

Στόχος είναι η ανάπτυξη  δράσεων και η συμμετοχή σε εξειδικευμένα ευρωπαϊκά προγράμματα με εμπορικό και οικονομικό ενδιαφέρον.

Η  συνεργασία ανοίγει το δρόμο για τον από κοινού σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών στήριξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, της επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής στις αγορές του εξωτερικού.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Παρουσίαση μελέτης για το παραλιακό μέτωπο Καρλοβασίου την Τρίτη 21 Απριλίου

Μετρήσεις σακχάρου, πίεσης και χοληστερόλης από τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Οκτώ προσλήψεις για οδηγούς και συνοδούς απορριμματοφόρων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του σχολείου στα Κοντακαίικα

Βροχές και καταιγίδες από Τετάρτη και Πέμπτη. Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Σάμου

Η ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο για τη χρηματοδότηση πυροπροστασίας που δεν καλύπτει τις ανάγκες