13/10/2024
Σαμιακά

Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος: 70 στρέμματα καλαμιές κάηκαν στο Ποτοκάκι

Ο αρχιπύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος, διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σάμου, παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Αρμονία σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε καλαμιές στο Ποτοκάκι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο αρχιπύραρχος ανέφερε τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατά την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο αρχιπύραρχος υπογράμμισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαθέτει επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό, γεγονός που επέτρεψε την ταυτόχρονη διαχείριση δύο περιστατικών. Η συμβολή των εθελοντών ήταν καθοριστική, καθώς μέσω συντονισμένης επικοινωνίας, αρκετά οχήματα έφτασαν άμεσα στο σημείο της φωτιάς.

Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας και της ύπαρξης ιδιοκτησιών και περιφράξεων. Αυτό, όπως σημείωσε ο αρχιπύραρχος, προκάλεσε δυσκολίες στην προσέγγιση των δυνάμεων πυρόσβεσης στο σημείο του περιστατικού.

Η αρχική εκτίμηση για την έκταση της φωτιάς ανέρχεται σε 70 στρέμματα. Ωστόσο, η φωτιά περιορίστηκε σε καλαμιές και δεν επηρεάστηκαν καλλιέργειες, όπως οι ελιές που βρίσκονται στην περιοχή.

Η γρήγορη κινητοποίηση των δυνάμεων, σε συνεργασία με τον στρατό και τον δήμο, συνέβαλε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της φωτιάς, αποτρέποντας μεγαλύτερες ζημιές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Related posts

Ο Σαμιώτης Κωνσταντίνος Σεβαστάκης κέρδισε τον Πρόλογο στο Geraneia Xtreme Enduro των Αγίων Θεοδώρων

admin

Θλίψη για την απώλεια του Νίκου Χατζημανωλή

admin

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin