04/09/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, για τους θανάτους 6 μικρών παιδιών και 2 γυναικών στη Σάμο

limeniko

Με αφορμή το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους 6 μικρά παιδιά και 2 γυναίκες σήμερα σε στη Σάμο, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των οκτώ συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων είναι έξι μικρά παιδιά. Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει, για ακόμη μία φορά, την εγκληματική δράση των δικτύων των διακινητών και των συνεργών τους, οι οποίοι μπροστά στο κέρδος περιφρονούν τη ζωή αθώων ανθρώπων, ακόμα και μικρών παιδιών.

Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η αντιμετώπιση των εγκληματικών δικτύων των διακινητών απαιτεί, βεβαίως, συστηματική και κοινή συνεργασία στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας που έχει ήδη ξεκινήσει με απτά αποτελέσματα.

Να ξεκαθαρίσω, για άλλη μια φορά, ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος του Υπουργείου, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και δικός μου προσωπικά, είναι να μπει ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο σύστημα των διακινητών. Ταυτόχρονα είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε – και θα αντιμετωπίσουμε – το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που ξεπερνά, πλέον, τα όρια αντοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: 897 έλεγχοι και 6 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην εβδομαδιαία εκστρατεία της Τροχαίας

Χώρα Σάμου: Πλαστά χαρτονομίσματα σε έλεγχο της ΟΠΚΕ

Καμία πολυσύχναστη παραλία σε Σάμο και Φούρνους για το 2027, δύο στην Ικαρία

Απάτη με phishing στη Σάμο: Tαυτοποιήθηκε 40χρονος για υπεξαίρεση 1.440 ευρώ

Σάμος: Τον τραυμάτισαν με ψαλίδι σε κοιλιά και θώρακα

Σάμος: Το Λιμεναρχείο εντόπισε τρεις ημεδαπούς με κάνναβη κατά τον κατάπλου πλοίου στο Μαλαγάρι