28/04/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, για τους θανάτους 6 μικρών παιδιών και 2 γυναικών στη Σάμο

Με αφορμή το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους 6 μικρά παιδιά και 2 γυναίκες σήμερα σε στη Σάμο, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των οκτώ συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων είναι έξι μικρά παιδιά. Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει, για ακόμη μία φορά, την εγκληματική δράση των δικτύων των διακινητών και των συνεργών τους, οι οποίοι μπροστά στο κέρδος περιφρονούν τη ζωή αθώων ανθρώπων, ακόμα και μικρών παιδιών.

Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η αντιμετώπιση των εγκληματικών δικτύων των διακινητών απαιτεί, βεβαίως, συστηματική και κοινή συνεργασία στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας που έχει ήδη ξεκινήσει με απτά αποτελέσματα.

Να ξεκαθαρίσω, για άλλη μια φορά, ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος του Υπουργείου, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και δικός μου προσωπικά, είναι να μπει ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο σύστημα των διακινητών. Ταυτόχρονα είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε – και θα αντιμετωπίσουμε – το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που ξεπερνά, πλέον, τα όρια αντοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ενεργοποιήθηκαν τα sprinklers στο «Νήσος Σάμος» εν πλω

Τροχαίο στο Καρλόβασι: Δύο τραυματίες από ανατροπή μοτοσικλέτας

Νέα συμφωνία για επιθεώρηση πλοίων ελληνικής σημαίας

Στο αεροδρόμιο Σάμου σύλληψη αλλοδαπού που επιχείρησε να φύγει με πλαστό έγγραφο ασύλου

Επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στη Σάμο – ενημέρωση για το έργο και τα προβλήματα της Υπηρεσίας

Ανήλικος έκλεψε ηλεκτρονική κονσόλα παιχνιδιών, κινητό και ρούχα από σπίτι στο Μαλαγάρι – στη δικογραφία και ο γονιός του