25.5 C
Σάμος
16/06/2025
Σαμιακά

Επιμελητήριο Σάμου: Πληθαίνουν οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων φορολογούμενων – πελατών λογιστικών γραφείων

Το Επιμελητήριο Σάμου ενημερώνει για μια σειρά απατών που στοχεύουν ανυποψίαστους φορολογούμενους – πελάτες λογιστικών γραφείων. Υπάρχουν καταγγελίες για επιτήδειους που καλούν τους πελάτες παριστάνοντας ότι εκπροσωπούν το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζονται και ζητούν στοιχεία όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών ή κωδικούς e-banking. Ισχυρίζονται ότι αυτές οι πληροφορίες απαιτούνται για την διεκπεραίωση διάφορων αιτήσεων, όπως π.χ. “Pass” ή αποζημιώσεις.

Οι απατεώνες πείθουν τα θύματα να τους δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία για να αφαιρέσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων.

Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών, το Επιμελητήριο Σάμου συμβουλεύει τα εξής:

  • Ποτέ μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, κωδικούς e-banking, κωδικούς taxisnet ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα μέσω τηλεφώνου, email ή γραπτών μηνυμάτων (SMS, Viber, Messenger, WhatsApp κ.α.).
  • Επικοινωνήστε απευθείας με το λογιστικό γραφείο και τον λογιστή που συνεργάζεστε, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε ήδη.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την ταυτότητα του καλούντος όταν λαμβάνετε κλήσεις από άγνωστους αριθμούς.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας και την αστυνομία.

Related posts

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin

Εσωτερικά «Πυρά» στη Δυτική Σάμο: Μαρνέζος καταγγέλλει πόλεμο, ο Μάρκου προτείνει παραίτηση

admin

Εθελοντές Πυροσβέστες Κοντακαιίκων: Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο και ο ετήσιος χορός του συλλόγου

admin

Το χάος μετά το κλείσιμο της Ασφαλούς Ζώνης στη Σάμο και η απάντηση του Υπουργείου

admin

Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρωτιά για τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου του ΕΚΑΒ Σάμου στο 8ο Τρόπαιο “Λυκούργου Λογοθέτη”

admin

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στο Άνω Βαθύ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καπετάν Λαχανάς»

admin

Το Σ.Α.Σ. αποδυναμώνει το λιμάνι της πρωτεύουσας της Σάμου παρά την ξεκάθαρη νομοθεσία;

admin

Οριστικό: «Πράσινο φως» για τον διαγωνισμό του Μαγνητικού Τομογράφου στη Σάμο

admin

Γ.Ν. Σάμου: Επιτυχής η πρώτη δημιουργία αγγειακής προσπέλασης (φίστουλα) για αιμοκάθαρση

admin