19.4 C
Σάμος
26/10/2024
Ικαριακά

Εποχικοί Πυροσβέστες Ικαρίας σε κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Οι εποχικοί πυροσβέστες από την Ικαρία θα συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τη διατήρηση των θέσεών τους και την αναγνώριση του έργου που προσφέρουν στην κοινωνία.

Σε μαζική κινητοποίηση προχωρούν οι εποχικοί πυροσβέστες στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2024 έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 2.500 εποχικών εργαζομένων.

Η κινητοποίηση έρχεται μετά από μια καλοκαιρινή περίοδο γεμάτη προκλήσεις, με εκατοντάδες πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κορινθία, ο Βαρνάβας, οι Φούρνοι Ικαρίας, η Ηλεία, η Ρόδος και η Εύβοια. Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Κικίλια και του υφυπουργού Τουρνά, ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών, ενώ σκοπεύει να καταργήσει τις θέσεις εργασίας τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Οι πυροσβέστες αυτοί, που έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και είναι άρτια εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι, θα βρεθούν χωρίς εργασία μετά από χρόνια προσφοράς στο Πυροσβεστικό Σώμα. Παράλληλα, παραμένουν ανησυχίες για την κάλυψη των οργανικών κενών στο Σώμα, τα οποία φέτος ανέρχονται σε 5.300.

Οι εποχικοί πυροσβέστες διεκδικούν την κάλυψη αυτών των κενών με την απορρόφηση όλων των εποχικών πυροσβεστών στο Σώμα χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Τέλος, τονίζουν την ανάγκη για άμεση κάλυψη αυτών των θέσεων, καθώς και τη σημασία της εμπειρίας τους στη διαχείριση πυρκαγιών και την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του δασικού πλούτου της χώρας.

Related posts

Ελλείψεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε Ικαρία & Φούρνους

admin

Ικαρία: Απελπιστική η εικόνα στον Ασκληπιό, τόπο προσωρινής διαμονής μεταναστών

admin

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών της «Ίκαρος Άνεμος»: Κινητοποίηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

admin

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ικαρία – Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες

admin

Φανούρης Καρούτσος: Υπό την πίεση του λαού η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας για τα πρόσφατα περιστατικά βίας στο νησί

admin

Συναγερμός στην Ικαρία για το δηλητηριώδες έντομο

admin

“Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο” – Ευχαριστίες από τον Δήμο Φούρνων Κορσεών

admin

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του Δήμου Φούρνων Κορσέων

admin