13/11/2025
Σαμιακά

Νέα Απεργία της ΠΝΟ στις 24 και 25 Οκτωβρίου

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), μετά την απόφαση για νέα 48ωρη απεργία στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της απεργιακής δράσης που είχε ξεκινήσει στις 22 και 23 Οκτωβρίου.

 Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι η απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων προκύπτει από την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας σχετικά με την ανανέωση και υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2025. Κύριοι λόγοι διαμαρτυρίας αποτελούν οι απλήρωτες υπερωρίες, τα εξπρές δρομολόγια, οι διανυκτερεύσεις των μελών του πληρώματος και μια σειρά άλλων κλαδικών προβλημάτων.

Επιπλέον, η ΠΝΟ καταγγέλλει την έλλειψη θετικής ανταπόκρισης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την άμεση επίλυση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η επέκταση της δρομολόγησης των ταχύπλοων και οι συνθήκες επιδότησης ανεργίας των ναυτεργατών.

Η απεργία θα επηρεάσει τα επιβατηγά ακτοπλοϊκά και τα μεσογειακά τουριστικά πλοία, με διάρκεια από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ώρα 00.00 έως τις 23.59 της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 10.00 μπροστά στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ στον Άγιο Διονύσιο.

Η ΠΝΟ καλεί όλους τους ναυτεργάτες να παραμείνουν σε επαφή με τα σωματεία τους για την περιφρούρηση του αγώνα, εκφράζοντας βεβαιότητα για την τελική επίτευξη των αιτημάτων τους.

Related posts

Συμπλοκή μεταναστών με μαχαίρια και κοντάρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Καθημερινές Θείες Λειτουργίες έως τα Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Σάμου

admin

Στους 34.866 επιβάτες έκλεισε ο Οκτώβριος στο αεροδρόμιο Σάμου

admin

Στις 28 Νοεμβρίου φωταγωγείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε εξέλιξη φωτιά στους Φούρνους- Δεν απειλούνται κατοικίες

admin

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για την κατάσταση της Πορφυριάδας

admin

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβάσου

admin

Νοσοκομείο Σάμου – δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας

admin

Στη «Travel Turkey Izmir 2025» το Επιμελητήριο Σάμου με δικό του περίπτερο

admin