18/06/2026
Σαμιακά

Σάμος: Ενισχυμένη εκπροσώπηση στις κορυφαίες θέσεις του στρατού

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έκτακτων κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Νίκου Δένδια προς τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτρη Χούπη. Οι κρίσεις αυτές έχουν στόχο την αναδιάρθρωση του στρατιωτικού δυναμικού και επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην ιεραρχία της στρατιωτικής δομής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), μειώνονται συνολικά κατά 23 οι θέσεις Αντιστρατήγων και Υποστρατήγων, καθώς και αντίστοιχων βαθμίδων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στον εξορθολογισμό της δομής του ανώτατου στρατιωτικού προσωπικού, ενισχύοντας παράλληλα την αποδοτικότητα και λειτουργικότητα.

Κατά τις κρίσεις, στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Νίκου Δένδια διατηρητέοι κρίθηκαν οι Αντιστράτηγοι Πεζικού Θεοδώρου Εμμανουήλ και Βακεντής Δημήτριος, οι οποίοι κατάγονται από τη Σάμο. Επιπρόσθετα, προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου Πεζικού ο Σαμιώτης Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ενισχύοντας την εκπροσώπηση της Σάμου στα υψηλά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές

Επτά συλλήψεις για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση, έρευνες και στη Σάμο

789 υπογραφές για τους αγριόχοιρους κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό χωρίς δημοσιογράφους – ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διαβεβαιώνει «ουδέν κρυπτόν»

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος στα ονομαστήρια του Ιερωνύμου