25/02/2025
Πολιτικά

Έκθεση ζωγραφικής μαθητών και μαθητριών προσφύγων από όλη την Ελλάδα: «Ταξίδι. Μία έκθεση για τη συμπερίληψη και την ορατότητα»

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ Εμμανουήλ Λογοθέτης, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της συλλογικής έκθεσης ζωγραφικής 650 έργων μαθητών και μαθητριών προσφύγων από όλη την Ελλάδα, με θέμα: «Ταξίδι. Μία έκθεση για τη συμπερίληψη και την ορατότητα» που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, 52 μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή Σχιστού και στον αστικό ιστό, συνοδευόμενοι από γονείς και τις υπεύθυνες Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), βρέθηκαν στην έκθεση και συμμετείχαν σε δύο εργαστήρια εικαστικού περιεχομένου. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση»κατά τη διάρκεια του οποίου, στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2021 – Απριλίου 2023, η UNICEF και οι εταίροι της βοήθησαν συνολικά 16.235 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες (9.926 αγόρια και 6.309 κορίτσια) ηλικίας μεταξύ 4 και 17 ετών, μέσω  μαθημάτων ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, παρέχοντας επίσης υπηρεσίες διερμηνείαςΩς θετικό αποτέλεσμα των καλών πρακτικών του προγράμματος κρίνεται, ότι τον Απρίλιο του 2023, το 75% των παιδιών που συμμετέχουν στο ACE ήταν εγγεγραμμένα στην τυπική εκπαίδευση.

Η έκθεση «Ταξίδι. Μία έκθεση για τη συμπερίληψη και την ορατότητα» αποτελεί πρωτοβουλία της UNICEFσυγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από τους παρακάτω εταίρους:  ΑΡΣΙΣ, Δανέζικο Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (DRC), ΕΛΙΞ, ΜΕΤΑδρασηSolidarityNowJunior Achievement Ελλάδας, καθώς και τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης και Πατρών με την υποστήριξη του Akelius Foundation και Porticus Foundation. 

Σημειώνεται, ότι η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. 

Related posts

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στη Σάμο: Αναλυτικό πρόγραμμα επίσκεψης

admin

Νέα Δημοκρατία Σάμου: Πρωτοχρονιάτικη πίτα με ανασκόπηση, πολιτικές αιχμές και παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλα

admin

Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ομιλητής στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη

admin

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί απο τη Σάμο σε κοινό αγώνα για προοδευτική αλλαγή

admin

Εκπαίδευση, Υγεία και Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο

admin

Νίκος Ανδρουλάκης απο την Σάμο: «Η κυβέρνηση επενδύσει στην τοξικότητα και τον διχασμό. Σέβεται τη δικαιοσύνη αυτός που κρίνει τις αποφάσεις της ή αυτός που δεν τις υλοποιεί;»

admin

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin

Κομνηνάκα: Τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Σάμου και της Ικαρίας

admin

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

admin