28.9 C
Σάμος
21/07/2024
Σαμιακά

Έναρξη τάξης ένταξης προσφυγοπαίδων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Σάμου

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου με ανακοίνωση του αναφέρει σχετικά με την έναρξη τάξης ένταξης παιδιών προσφύγων στο σχολείο:

Όπως έχετε ενημερωθεί,πρόκειται (όπως ήταν ήδη γνωστό) να λειτουργήσει τάξη ένταξης προσφυγοπαίδων (εκτός HOT SPOT ) στο σχολείο μας. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας και κατανοούμε την αμηχανία σας ,ως γονείς και εμείς . Είναι γεγονός ότι οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν απο τους υπευθύνους σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες και ενδεχομένως αβασάνιστα ,χωρίς να λαμβάνονται υπ΄ όψιν ουσιαστικά οι γνώμες των γονέων (έχουμε ασχοληθεί και μιλήσει γι ‘αυτά επί μακρόν ). Πλην όμως έχουμε εμπιστοσύνη στους φορείς για τις δεσμεύσεις σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς των προσφυγόπαιδων .

Οπως εμπιστευόμαστε και τους σχολικούς φορείς ,ότι οπως παντα ,έτσι και τωρα θα διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία του Σχολείου μας ,του Ελληνικού Σχολείου, που αναφερόταν στο σεβασμό στα ήθη και έθιμα του λαού μας, στους οικογενειακούς θεσμούς ,στη αγάπη προς την πατρίδα και την χριστιανική δομή.

Όπως αναφερόταν και στην δημοκρατία,στον σεβασμό στην διαφορετικότητα,στην κατεύθυνση ενάντια στην μισαλλοδοξία,στις ακρότητες και την εμπάθεια. Κανείς δεν δύναται να κατηγορήσει τον Ελληνικό λαό για ρατσισμό καθώς αποδεικνύεται απτά ,ότι πάντα καλοδεχόταν και περιέθαλπε τους αμέτρητους πρόσφυγες που πέρασαν απο την πατρίδα μας . Φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών του σύγχρονου κόσμου . Κανένα από τα προσφυγόπαιδα δεν έχει ευθύνη για αυτό που τους συμβαίνει και τους ανάγκασε να βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους.

Κλείνοντας ,απευθυνόμενοι προς εσάς, παρακαλούμε για την ψυχραιμία σας και να γνωρίζετε ότι καταλαβαίνουμε τις επιφυλάξεις σας καθώς όλοι επηρεαζόμαστε από αυτά που βλέπουμε και ακούμε να συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες. Όμως ,όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες (Ισοκράτης ): «Όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες». Και αφού αναλογιστούμε το πραγματικό νόημα αυτής της φράσης ,ας προσπαθήσουμε το Ελληνικό Σχολείο να μην χάσει την ταυτότητα και τον προσανατολισμό του. Εμείς σαν Σύλλογος είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε όλες τις απόψεις των γονέων και να συνεργαστούμε με όλους τους αρμοδίους φορείς σχετικά με αυτό το ζήτημα. Τέλος επιφυλασσόμαστε να αντιδράσουμε δυναμικά αν υπάρξει λόγος.

Related posts

Τραγική κατάληξη για τον 75χρονο αγνοούμενο

admin

Σε μια από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις του Κόσμου το όνομα του βραβευμένου φοιτητή δημιουργού Στάθη Τσασάκου και της ομάδας του

admin

Εκτροπή κυκλοφορίας στην παραλιακή ζώνη λιμένα Σάμου για τις Γιορτές Κρασιού

admin

Δραστηριότητες του Μητροπολίτη Ευσεβίου σε Φούρνους και Ικαρία

admin

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για την Παραίτηση της Παιδιάτρου κα. Λάμπρου Δήμητρα

admin

Ευχαριστήριο Μήνυμα προς το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Karlovassi Open City 2024: Όλες οι εκδηλώσεις αναλυτικά

admin

Έκτακτο δελτίο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων Σάμου και Ικαρίας

admin

ΕΛΤΑ Σάμου: Γρήγορη επίλυση προβλήματος και αποκατάσταση υπηρεσιών ύστερα από κατάρρευση ψευδοροφής

admin