01/11/2025
Δήμος

“Ανατροπή” : Συνάντηση με υποσχέσεις… επαγρύπνηση!

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις της σαμιακής αντιπροσωπείας, με την παρουσία 18 ατόμων από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους θεσμικούς φορείς της Σάμου, οι οποίοι συναντήθηκαν με προέδρους-τομεάρχες των πολιτικών κομμάτων και με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Βίτσα.

Τα πολιτικά κόμματα της  αντιπολίτευσης, εξέφρασαν τις απόψεις τους και παράλληλα ενημερώθηκαν πλήρως από την αντιπροσωπεία της Σάμου σχετικά  με την κατάσταση που βιώνει το νησί μας. Όλοι συνειδητοποίησαν το φλέγον πρόβλημα που εξελίσσεται στο νησί της Σάμου και δεσμεύτηκαν ότι θα αναδείξουν το ζήτημα στην επικαιρότητα και στη βουλή, με συναντήσεις και επερωτήσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναγκαία αποσυμφόρηση του νησιού, αλλά και οι πιέσεις στο υπουργείο.

Στη συνάντηση με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, ο υπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κατάσταση στη Σάμο είναι πολύ κακή και πρέπει το πρόβλημα να λυθεί. Η δέσμευσή του ήταν ότι θα γίνει αποσυμφόρηση του νησιού με μεταφορά 2000 προσφύγων-μεταναστών, αρχής γενομένης από σήμερα έως και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Επιπρόσθετα, υποστήριξε ότι πρέπει ο αριθμός των προσφύγων-μεταναστών να μειωθεί στους 1200 στο νησί και αυτό θα επιτευχθεί και με την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών που πρέπει να οργανώσει· γι’ αυτό το σκοπό θα σταλθεί μέχρι την Παρασκευή μια κινητή μονάδα ασύλου.

Δυστυχώς, αδιαπραγμάτευτη παρέμεινε η απόφαση ότι στη Σάμο θα λειτουργεί κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και το νέο κέντρο θα λειτουργήσει τέλη Φεβρουαρίου. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι το υπάρχον θα κλείσει δια παντός και το νέο θα είναι εκτός οικιστικού ιστού, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη περιοχή και στο αν η τοπική κοινωνία είναι σύμφωνη ή όχι.

Η “Ανατροπή” ευελπιστεί ότι οι βασικές δεσμεύσεις για άμεση αποσυμφόρηση και ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου θα υλοποιηθούν. Καλεί δε όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους του νησιού να είναι ενωμένοι, γιατί το πρόβλημα παραμένει. Στην περίπτωση που οι δεσμεύσεις του υπουργείου δεν τηρηθούν, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για πιο δραστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στις ψεύτικες υποσχέσεις,  για να διεκδικήσουμε την αλλαγή και ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

 

 

Related posts

Μητσός: «Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματικό όργανο, να μιλάμε για τον τόπο μας»

admin

Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Να στηριχθούν τα ΕΛΤΑ, όχι να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα»

admin

Η ΑναΣΑ ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης για τα ΕΛΤΑ και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Παραίτηση Γεώργιου Καργιωτάκη από την παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τα 5 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020

admin

Πέντε χρόνια από τον φονικό σεισμό: Σχολεία σε κοντέινερ, ναοί κλειστοί, έργα σε εκκρεμότητα στη Δυτική Σάμο

admin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου διένειμε αθλητικό εξοπλισμό σε όλα τα σχολεία

admin

Νέα αρχή για το Λεπροκομείο Καρλοβασίου με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

admin